Lunds universitet, LTH, Vattenhallen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vattenhallen Science Center tillhör Lunds Tekniska Högskola och drivs i samverkan med Naturvetenskapliga fakulteten. Vattenhallen är en lustfylld interaktiv mötesplats för allmänheten, skolan, universitetet, och näringslivet där aktiviteter av alla de slag erbjuds i lokalerna med utställningar om aktuell teknikutveckling och vetenskaplig forskning.

För att visa våra unga besökare att de kan utbilda sig inom naturvetenskap och teknik bygger verksamheten på personaltäta aktiviteter där det är timanställda studenter som möter besökarna. Vattenhallen har blivit en stor framgång och har över 45 000 besökare per år som kommer från hela regionen. Ungefär 150 skolelever (5-18 år) besöker Vattenhallen varje dag, 4 elever gör praktik varje vecka, lärare kommer på fortbildning, företag och organisationer kommer på möten, kick-off, 5-kamp och fest och på helger och skollov fylls lokalerna av experimentlystna familjer.

Verksamheten består idag av 15 anställda, men har även ca 40 studentguider som handleder besökarna.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Utveckling – Konstruktion och medverkan i utveckling av ny experimentutrustning i samarbete med vetenskaplig och pedagogisk personal. Snickeriarbete, programmering, mekanik- och elektronikkonstruktion och inköp av material är vanliga arbetsuppgifter.
 • Underhåll – Alla experiment i utställningar och skolverksamhet utsätts för stort slitage. Att reparera och göra förebyggande underhåll är en mycket viktig arbetsuppgift.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Kandidatexamen eller motsvarande utbildning inom maskinteknik, elektronik eller liknande
 • Praktisk färdighet i tekniskt arbete som t ex snickeri, mekanik- och elektronikkonstruktion, 3D-printning och programmering
 • Erfarenhet av inköp
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • God förmåga att samarbeta och kommunicera
 • God förmåga att hantera varierande arbetsuppgifter samtidigt som att upprätthålla en hög servicenivå.
 • Är ansvarstagande och självgående

Meriterande för anställningen är:

 • Kunskap om programmering, naturvetenskap och teknik
 • Intresse för barns lärande
 • Tidigare erfarenhet av arbete på science center eller annan pedagogisk verksamhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till organisationsförmåga, samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka verksamheten vid Vattenhallen Science Center.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat under maximalt 1 år på 60% med startdatum den 1 juli 2024 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”. Vid ansökan ombeds du att besvara ett antal urvalsfrågor.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 juli 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1727
Kontakt
 • Monica Almqvist, Rekryterande chef, +46462223346
 • Johanna Porsklev Burfelt, HR-Partner, +46462220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb