Lunds universitet, LTH, Institutionen för energivetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid institutionen för Energivetenskaper ges ett flertal kurser som ingår i energispecialiseringen för studenter som går programmen E, F, M och W. Vi söker nu en amanuens som kan hjälpa till i kursen MVKP01 ’’District heating and cooling’’ som ges i läsperiod 1 under hösten 2024. Arbetet med undervisningen sker i nära samarbete med kursansvarig.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar undervisning i kursen MVKP01 ’’District heating and cooling’’. Du kommer ha ansvar för att förbereda och hålla i vissa duggor, övningsuppgifter och seminarium, samt hjälpa till med konstruktion och rättning av frivillig tentamen för överbetyg. I uppdraget ingår även att vara behjälplig med viss kursadministration.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är: 

 • att studenten är antagen till civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • avklarade kurser inom Energispecialiseringen för något av civilingenjörsprogrammen E, F, M och W.
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som krävs är samarbetsförmåga, och självständighet.

Meriterande för anställningen är:

 • Kunskaper om energisystem och energimarknad
 • Tidigare undervisningserfarenhet
 • Avklarade kurser energikurser, framförallt kursen MVKP01. 
 • Tidigare anställd som amanuens för MVKP01. 

Övrigt 

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-08-19 – 2024-11-01 och avser omfattning 20 %. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med att arbeta och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1854
Kontakt
 • Marcus Thern, universitetslektor, +46462224112
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb