Lunds Tekniska Högskola, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen behöver förstärkning inom arbetsområdet drift och underhåll av optiska nät som en del av ett samarbete med Ericsson. I arbetsuppgifterna ingår både kunskapsutveckling, laboratorieförsök samt fältarbete inom optiska nät tillsammans med personal från Ericsson och andra samarbetspartners. Arbetet kommer att utföras inom internationella samarbetsprojekt. Administration av projekt (framför allt Celtic-Plus projekt och just nu det pågående H-OPTO) och nätverk ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom optiska nät eller motsvarande kunskap krävs liksom erfarenhet av internationella forsknings- och samarbetsprojekt. Erfarenhet av att utveckla och arbeta med matematiska och statistiska modeller samt arbete i laboratoriemiljö är av stort värde. God kännedom om svensk telekomindustri och erfarenhet av att arbeta i den miljön beaktas.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka upp inom avdelningen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor

Tillsvidareanställning med en omfattning på 25%. Placeringsort är Stockholm.

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1907
Kontakt
  • Per Ödling, professor, +46 46 222 49 41
Publicerat 2018-05-31
Sista ansökningsdag 2018-06-13

Takaisin avoimiin työpaikkoihin