Lunds universitet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

I Van Akens grupp - som tillhör molekylär cellbiologi, en enhet vid biologiska institutionen - arbetar vi med molekylär signalering i växter. En postdoc tjänst erbjuds för att studera stressresponser till beröring på en molekylär nivå i växter. Projektet kommer att fokusera på att förstå signaltransduktionsvägar som reglerar genuttryck som svar på stressfaktorer orsakade av närmiljön. Eftersom växter inte kan röra sig bort från negativa förhållanden har de utvecklat omfattande molekylära och fysiologiska försvarssystem. Växter kan således reagera på en rad stimuli såsom beröring, patogeninfektion, tillgång till vatten, förändringar i ljusintensitet, temperatur, etc. Du kommer att vara involverad i den detaljerade karaktäriseringen av ett nyligen identifierat transkriptionsnätverk, i syfte att identifiera regleringsmekanismer och förstå nedströms effekter.

Den framgångsrika kandidaten kommer att ha tillgång till toppmoderna molekylära, biokemiska, proteomiska och genomiska anläggningar för att utföra forskningen.

Kandidaten kommer också att ha möjlighet att samarbeta med internationella grupper och handleda kandidatstudenter, masterstudenter och doktorander.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en doktorsexamen (inte äldre än tre år) inom molekylärbiologi, biokemi eller en relaterad disciplin, med en beprövad erfarenhet av molekylärbiologi i växter. Erfarenhet av Arabidopsis thaliana som modellorganism är väsentlig, men ytterligare erfarenhet av kommersiellt relevanta arter är också önskvärt. Erfarenhet av växtstress-signalering, genetik, så kallad next-generation sequencing / mikroarrayanalys, organellbiologi (inklusive mitokondrier, kloroplaster eller ER), växthormoner, kloning, genidentifiering, promotoranalys, fluorescensmikroskopi, generering av transgena linjer, CRISPR / T-DNA-mutation ses som positiva tillgångar. Du måste kunna kommunicera och skriva flytande på engelska.

Villkor

Tjänsten är på heltid i två år. För mer information vänligen kontakta olivier.van_aken@biol.lu.se. Ansökan ska innehålla ett personligt brev (1 sida) som beskriver forskningsintressen och lämpligheten för tjänsten och ett CV med kontaktinformation till tre referenser.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, varaktighet 2 år
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3417
Kontakt
  • Olivier Van Aken, universitetslektor, olivier.van_aken@biol.lu.se +46 46 222 94 13
  • Tina Olsson, personalsamordnare, tina.olsson@science.lu.se +46 46 222 95 62
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-11-13
Sista ansökningsdag 2018-12-25

Tillbaka till lediga jobb