Lunds universitet, Med fak., Institutionen för kliniska vetenskaper Ma

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Arbetsuppgifter


Design av experiment, laborativt genomförande, statistisk analys och artikelförfattande inom området metabolomik. Projektet kommer huvudsakligen fokusera på att undersöka sambanden mellan metaboliter (uppmätta i blod, saliv och avföring), tarmflora och risk för framtida hjärt-kärlsjukdom och diabetes i befolkningsbaserade material.

Kvalifikationer

Erfarenhet av analys och metodutveckling inom masspektrometri (LC-QTOF), dokumenterad erfarenhet inom metabolitanalyser i populationsbaserade kohorter, samt goda kunskaper i Agilents MassHunter-paket (Profinder, Qualitative Analysis och Mass

Profiler Professional) och skriptbaserad statistisk mjukvara (R eller MATLAB) är absoluta krav. Erfarenhet kring analys av tarmflora i populationsbaserade kohorter är en merit. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbets- och initiativförmåga, noggrannhet och flexibilitet.

Villkor


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/566
Kontakt
  • Olle Melander, forskargruppschef, e-post: olle.melander@med.lu.se, tele: +4640391209
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-13
Sista ansökningsdag 2019-03-27

Takaisin avoimiin työpaikkoihin