Lunds Tekniska Högskola, Matematikcentrum, LTH

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Aktuell anställning är ett tillsättningsvikariat för pågående rekrytering av Universitetslektor i matematik (se PA2019/342)

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak undervisning på grundläggande nivå i matematik vid civilingenjörsprogrammen på LTH. I arbetsuppgifterna ingår kursansvar, undervisning, examination och tillhörande administration.

Behörighet

Behörighet att anställas som universitetslektor är den som har:

 • Avlagt doktorsexamen eller annan motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
 • Visat pedagogisk skicklighet.
 • Fem veckors högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper, om det inte föreligger särskilda skäl.

Övriga krav:

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som vikarierande universitetslektor ska följande utgöra grund för bedömning:

 • Goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår.
 • God pedagogisk förmåga. Värderingen av pedagogisk skicklighet grundas på dokumenterade insatser på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå, visad god förståelse för lärandeprocesser samt visad god förmåga att leda, stimulera och samarbeta med lärare och studenter.
 • Förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om sin verksamhet.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående grundutbildning och innovation inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor

Anställningen är ett tidsbegränsat tillsättningsvikariat på 6 månader och avser heltid. Om tillsättningen av universitetslektoratet dröjer längre än 6 månader så kan en förlängning av vikariatet bli aktuell. Tillträde 2019-08-01 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTHs akademiska meritportfölj, se länk nedan. Ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här:

http://www.lth.se/omlth/ledigatjanster/soeka-laeraranstaellning-vid-lth/

Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2020-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/575
Kontakt
 • Eskil Hansen, avdelningschef, 046 222 9628
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-27
Sista ansökningsdag 2019-03-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin