Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Inom institutionens avdelningar värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Avdelningen för infektionsmedicin
Vid avdelningen för infektionsmedicin har forskarna identifierat en prognostisk proteinprofil i storskaliga proteomikanalyser av prover från sepsispatienter. Forskargruppen för SEBRA, Sepsis and Bacterial Resistance Alliance, ämnar nu att validera denna proteinprofil genom att utveckla och applicera tekniker inom maskininlärning. Avdelningen för infektionsmedicin söker nu två forskningsingenjörer för detta projekt för en tidsbegränsad anställning på 50% under tre månader. Föreslaget startdatum 2019-12-09 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att validera framtagen proteinprofil i nya prover genom att undersöka olika maskininlärningssstrategier.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • MSc inom bioteknik, datavetenskap, elektronik eller liknande ämnesområde.
 • Vana att analysera masspektrometridata.
 • God kännedom om maskininlärning.
 • Goda kunskaper inom bioinformatik.

Meriterande för anställningen är:

 • Bioinformatik.
 • Kunskap om sepsis samt infektionssjukdomar.
 • Erfarenhet av att analysera proteomikdata av blodplasmaprover.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2020-02-29
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3740
Kontakt
 • Johan Malmström, professor/projektledare, 046-2220830
 • Anne Vähäniemi, personalsamordnare, 046-2228758
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-11-18
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Takaisin avoimiin työpaikkoihin