Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för kliniska vetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen
Vid forskargruppen för klinisk minnesforskning bedrivs forskning inom demenssjukdomar. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Oskar Hansson och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Minneskliniken i Malmö, samt på BMC i Lund. På denna länk kan du läsa mer om vår spännande forskning: www.biofinder.se.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker härmed en administrativ projektassistent. Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat på heltid med önskat tillträdesdatum 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse, till och med 30 juni 2020. 

Arbetsuppgifter
Inom enheten beskrivs flera stor prospektiva och longitudinella studier där mycket data genereras. Dessa data finns ofta i pappersform och i medicinska journaler och måste matas in till digitalt format. I tjänsten ingår att koordinera och leda annan personal som arbetar med dessa arbetsuppgifter samt att själv överföra data till digitalt format. Att ha kontakt med och göra data tillgänglig för det flertalet forskare som ingår i enheten är även en del av tjänsten. Arbetet ligger till grund för dagens forskning inom demensområdet varför ansvar och noggrannhet är viktiga ledord. 

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Erfarenhet av att bedrivit utvecklingsarbete.
  • Erfarenhet av arbete inom medicinsk forskning.
  • Erfarenhet av datainmatning av forskningsdata i Excel, SPSS och Sharepoint.
  • Erfarenhet av medicinska journalsystem såsom Melior.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, drivande och ansvarsfull.  

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer samt CV. 

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3975
Kontakt
  • Oskar Hansson, professor , +46 72 226 77 45
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 71
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin