Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

LU Innovation är Lunds universitets innovationsverksamhet. Uppgiften är att, genom framgångsrikt nyttiggörande av kunskap vid Lunds universitet, bidra till ökad tillväxt i Sverige. Sedan 1999 har vi investerat i över 100 nya forskningsbolag, som tillsammans rest runt 6 miljarder i kapital, , genererat 4 100 årsarbeten och mer än 1,4 miljarder kronor i skatteintäkter. Målet för verksamheten är att öka samverkan mellan forskning och marknad och på så sätt omsätta världsledande forskning till nya innovationer, produkter och tjänster.  LU Innovation är en arbetsplats med höga ambitioner och högt ställda förväntningar och våra medarbetare får stor frihet i att planera sin tid för att uppnå våra mål.

Vi söker nu en Affärsutvecklare inom området Livsmedel och Medicin

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig medspelare i innovationsarbetet vid Lunds universitets, med huvudsakligt fokus på den tvärvetenskapliga livsmedelsforskningen i gränslandet mellan nutrition, livsmedelsvetenskap, och medicin.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att bidra till skapandet av en varaktig innovations- och kommersialiseringsstruktur i universitets forskningsmiljöer, inkl. processer och verktyg för screening av potential, styrning av projekt, identifiering av kunder och samarbetspartner, sammansättning av team, marknadsverifiering, och även licensiering, bolagisering och kapitalanskaffning. Du kommer också̊ ha en viktig roll i att katalysera samverkan mellan akademi, industri, och sjukvårdssektorn i samarbete med de olika science parks, inkubatorer och innovationsaktörer.

Som medlem i Life Science gruppen kommer du också att arbeta och stödja dina kollegor med en del breda och varierande Life Science projekt och bidra till gruppens/verksamhetens utveckling.

Du är en del av LU Innovation och du har tillgång till den kompetens, verktyg och medel som behövs för att utveckla affärer. Som affärsutvecklare kommer du att ha en central roll i att säkerställa att kommersialiseringsprojekt som startas blir framgångsrika. Du arbetar med hela processen: identifiera och etablera samarbeten, planera och koordinera projekten samt bevaka att tidsplaneringen följs – allt med syftet att projekten skall leda till en lyckad kommersialisering.

Forskningen inom livsmedel och hälsa bedrivs inom flera av universitetets fakulteter i Lund. Du kommer att ha din arbetsplats på LU Innovation samt ute i verksamheterna för att säkra den nödvändiga närheten till forskarna.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av forskning inom Life Science eller Kemi, företrädesvis en doktorsexamen samt flera års dokumenterad erfarenhet av att utveckla och driva affärer inom livsmedelsindustrin med inriktning Functional Food. Det är meriterande med erfarenhet av innovation i tidig fas, entreprenörskap, start-up samt att ha drivit ett eget bolag.

Som person har du integritet, är flexibel, har en hög social kompetens och kan lätt anpassa dig till olika miljöer och kulturer. Du skapar resultat och trivs med att arbeta självständigt men är samtidigt en teamorienterad människa och har en god förmåga att få människor att jobba tillsammans. Du är lyhörd och fokuserar på̊ lösningar snarare än problem. Forskningen är starkt internationellt inriktad varför erfarenheter av internationellt arbete är meriterande.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift, är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/402
Kontakt
  • Simon Jegou, affärsutvecklare, +46 46 222 30 92
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-02-03
Sista ansökningsdag 2020-02-24

Takaisin avoimiin työpaikkoihin