Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Inom institutionens avdelningar värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Forskargruppen för molekylära behandlingsstategier vid bröstcancer
Vårt övergripande forskningsmål är att hitta nya sätt att behandla patienter med metastaserande bröstcancer. Även om stora framsteg i hur vi behandlar bröstcancerpatienter har gjorts under de senaste decennierna så får många patienter fortfarande återfall och metastaserande bröstcancer är fortfarande en obotlig sjukdom. Genom att identifiera signalvägar som är aktiva i metastaser och studera riktad behandling mot dessa signalvägar hoppas vi att bättre förstå mekanismerna bakom resistensutveckling.

Forskargruppen söker nu en biträdande forskare för att bedriva forskning i forskargruppen för molekylära behandlingsstategier vid bröstcancer. Anställningen är tidsbegränsad till sex månader med föreslaget startdatum 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar studier avseende mekanismer som driver bröstcancerprogression under specifikt behandlingstryck och förvärvad resistent mot målriktad terapi. Aktuellt projekt innebär uppföljning av potentiella läkemedelstargets från en nyligen genomförd CRISPR-Cas9 screening.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorsexamen inom relevant ämnesområde.
  • Uppvisad förmåga att genomföra vetenskapligt arbete, t ex genom flertalet vetenskapliga publikationer.
  • Erfarenhet inom molekylärbiologiska tekniker så som flödescytometri, western blotting, PCR, CRISPR-Cas9 gene editing och high-throughput screening teknologi.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet, självständighet samt kritiskt tänkande.

Meriterande för anställningen är:

  • Farmaceututbildning eller liknande.
  • Erfarenhet inom läkemedelsutveckling.
  • Flera års forskningserfarenhet efter disputation.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/830
Kontakt
  • Gabriella Honeth/projektleldare, gabriella.honeth@med.lu.se
  • Anne Vähäniemi/frågor om rekryteringsprocessen, 046-2228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2020-03-09
Sista ansökningsdag 2020-03-30

Tillbaka till lediga jobb