Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Lunds Universitets Diabetes Center (LUDC) består av ett antal forskargrupper med intresse att finna nya behandlingsmetoder och orsaker till uppkomst av diabetes. Tillsammans är forskarna inom LUDC verksamma inom flera olika områden inom diabetesforskning.

Forskargruppen, för Diabetes – ö-cells patofysiologi, ingår i ovan nämnda LUDC, och bedriver sedan flera år framgångsrikt forskning inom området diabetes. Forskargruppen leds av professor Erik Renström och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är placerad på Clinical Research Center (CRC) i Malmö. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa de bästa förutsättningarna för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven Biomedicinsk analytiker för anställning vid Lunds Universitets Diabetes Center (vid institutionen för kliniska vetenskaper Malmö). Anställningen är tillsvidare och på heltid, med önskat tillträdesdatum snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Som Biomedicins analytiker, inom forskargruppen, kommer dina arbetsuppgifter, bland annat, att bestå av in vivo och in vitro försök på gnagare (intravenöst toleranstest, oralt toleranstest, blodprovstagning genom orbitalpunktion eller likvärdigt) samt preparering av vävnad för in vitro försök på mus och råtta. Vidare kommer arbetsuppgifterna innebära arbete med hormonsekretionsassays, preparathantering samt fysiologiska och molekylära analyser. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom gruppen kan komma att bli aktuella.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Utbildad biomedicinsk analytiker eller annan kompetens som kan prövas som likvärdig.
  • Stor erfarenhet av in vivo och in vitro arbete på gnagare
  • Goda kunskaper i engelska, både skriftlig och muntlig
  • Goda kunskaper, för dokumentation och sammanställning av data, i följande datorprogram: Excel, Word och Graphpad Prism

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har god samarbets- och initiativförmåga, är noggrann, men samtidigt flexibel. Hänsyn kommer också att tas till hur den du med din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka forskningsarbetet inom gruppen.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av kirurgi på gnagare
  • Dokumenterad skicklighet i att självständigt driva forskningsprojekt
  • Goda kunskaper i molekylärbiologiska tekniker

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt eventuella examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/917
Kontakt
  • Lena Eliasson, professor, +4640391153
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Publicerat 2020-03-11
Sista ansökningsdag 2020-03-26

Tillbaka till lediga jobb