Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Professor Björn Nilsson leder forskargruppen Hematogenomik på Avdelningen för hematologi och transfusionsmedicin vid Medicinska fakulteten. Vår forskargrupp studerar hur genetisk variation påverkar blodcellsbildning och risk för blodsjukdomar. Gruppen består av cirka 15 personer, med komplementär kompetens (klinisk, experimentell, bioinformatisk). Verksamheten är tvärdisciplinär och katalyseras av internationella samarbeten. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en verksamheten som har som mål att skapa en kreativ och stimulerande arbetsmiljö för att främja nya ideer och självständigt tänkande.

Vi söker nu förstärkning i form av en projektassistent till ett stort, pågående projekt (BloodVariome). Anställningen är en heltidstjänst tidsbegränsad till 4 månader med start den 1 oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som vår projektassistent kommer du att hjälpa till med de pågående forskningsprojekten i gruppen. Arbetsuppgifterna innebär bland annat bioinformatisk analys av storskaliga flödescytometridata för immunceller och blodstamceller samt utveckling av algorithmer för sådan analys i relevant mjukvarumiljö (t ex AliGater).

Kvalifikationer

För tjänsten krävs:

  • Relevant mastersutbildning (t ex bioinformatik eller liknande)
  • Förtrogenhet med högupplösande flödescytometri av blod- och immunceller
  • Förtrogenhet med bioinformatisk analys av storskaliga flödescytometridata för immunceller och blodstamceller, inklusive erfarenhet av att utveckla mjukvarualgoritmer för detta och integration av sådana data med populationsgenetiska data

Stort vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god kommunikationsförmåga och en god samarbetsförmåga.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2022-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-10-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/2834
Kontakt
  • Björn Nilsson, rekryterande chef, 046-2220738
  • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2220000
Publicerat 2021-09-06
Sista ansökningsdag 2021-09-19

Tillbaka till lediga jobb