Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Vid forskargruppen för Hjärnans sensorimotoriska funktioner bedrivs forskning inom integrativ neurofysiologi. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Henrik Jörntell och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår forskning: http://neuro.sensorimotor.se

Tjänsten kommer att möjliggöra undersökningen av en huvudforskningsfråga gör gruppen Hjärnans sensorimotoriska funktioner, vilket är en funktionell modell av interaktionen mellan subkortikala och neokortikala neuron i bearbetningen av sensorimotorisk information som uppstår i ett sensorförsett system med rik intern dynamik. Detta inkluderar kunskap om dynamisk känselinformation, såsom i taktila haptiska interaktioner, och en förståelse av hur hjärnan genererar information genom sina sensorer och aktiv motorisk kontroll.

Inom forskargruppen värnar vi om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi söker nu en biträdande forskare på heltid, tidsbegränsat i två år med önskat startdatum 2021-12-01 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär simuleringar på neuronnivå av neokortikala inlärningsprocesser baserade på naturalistiska sammanhängande sensorrymder. Associerade neuronkrets mekanismer för perceptionsfunktion. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Matematisk kompetens som motsvarar doktorsgrad inom ingenjörsvetenskaper.

- Tidigare skolning i datorbaserade neuron modeler och neurorobotik.

- Påvisbar kunskap om hur man simulerar neuronnätverk baserade på sådana neuronmodeller, för ett system som tar emot input från naturalistiska sensorrymder.

- Tidigare erfarenhet av att analysera sådana frågor i ett haptiskt system.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Kandidaten ska vara självständig och ha god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

- Publikationer innefattande simuleringar av neuronala nätverk. Publikationer inom modellering av haptisk informationsbearbetning.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brevdär du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer. ett CV samt ett examenbevis. 

Villkor

Tidsbegränsad anställning på heltid i två år. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-12-01 eller eligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/2996
Kontakt
  • Henrik Jörntell, Forskargruppschef, 046-2227764
  • Sofia Sönnerstedt, Personalsamordnare, +46462229876
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-09-24
Sista ansökningsdag 2021-10-08

Tillbaka till lediga jobb