Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för klinisk genetik, Institutionen för laboratoriemedicin vid Medicinska fakulteten, bedriver forskning inom cancergenetik och nya målinriktade behandlingar mot cancer. Avdelningen omfattar nio forskargrupper med sammanlagt ca 60 anställda och med mycket samarbete i en väl sammanhållen forskningsmiljö. I forskargruppen för akut leukemi och genomik använder vi oss av storskalig sekvensering, molekylärgenetiska samt funktionella modeller av somatiska genetiska förändringar för att förstå hur barnleukemi uppstår och utvecklas. Våra långsiktiga mål är att använda den fördjupade kunskapen om leuekemibiologi för att hitta nya behandlingsmarkörer och nya möjliga mål för målinriktad behandling. Läs mer här. Fokus ligger huvudsakligen på leukemier med genetiska förändringar av KMT2A-genen. 

Forskargruppen leds av universitetslektor Anna Hagström och är placerad på Biomedicinskt centrum i Lund. Gruppen är internationell, därför är arbetsspråket engelska. Vi söker nu en driven och erfaren postdoktor inom cancergenomik som stöd i våra pågående projekt.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetsuppgifterna involverar arbete med högupplösta metoder såsom storskalig sekvensering, men framförallt bioinformatisk analys av data från storskalig sekvensering, även av data från storskalig sekvensering på en-cellsnivå, DNA, -RNA extraktion, PCR, cellodling och försöksdjur. Du kommer även att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bidra till konferenser samt bistå i övriga arbetsuppgifter i det ovannämnda forskningsprojektet.

Behörighet
För att vara behörig att anställas som postdoktor måste den sökande avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ett ämnesområde relevant för anställningen (dvs biologi, biomedicin, medicin eller motsvarande). Examen ska ha avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Doktorsexamen inom ett relevant ämnesområde (biomedicin, biologi, medicin,
    eller motsvarande) med inriktning mot cancerforskning
  • Erfarenhet av forskning inom genetik
  • Erfarenhet av applikationer inom storskalig sekvensering såsom WGS, WES, WGBS
  • Bioinformatisk kompetens gällande analysen av sådan data inklusive av programspråket Bash
  • Erfarenhet av analys av mutationsdata på en-cells nivå
  • God kunskap inom tumörbiologi, cancergenetik och tidigare arbete med försöksdjur
  • God förmåga att tolka, inhämta ny kunskap, samt att sammanställa data inför presentationer och till vetenskapliga artiklar
  • Förmåga att bedriva oberoende forskning på avancerad nivå
  • Mycket goda kunskaper i engelska
  • God analytisk förmåga, driv samt god förmåga att samarbeta

Mertiterande för anställningen

  • Kunskap inom programspråken R, Python och Perl
  • Goda kunskaper i svenska
  • God organisatorisk förmåga
  • Tidigare erfarenhet av att forska i liknande projekt

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid, med eventuell möjlighet till förlängning i ytterligare 1 år. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". Startdatum är 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/476
Kontakt
  • Anna Hagström, rekryterande chef, +46462228268
  • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2221549
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb