Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen kardiovaskulär forskning – immunitet och ateroskleros, baserad på Clinical Research Centre i Malmö, fokuserar på immunologiska processer involverade i kardiovaskulär sjukdom. Genom att använda djurmodeller, in-vitro studier och stora biobanker av humant material ämnar vi att utveckla nya behandlingar och biomarkörer som kan användas i klinisk praxis. Vi är särskilt intresserade av hjärtinfarkt, inflammatoriska hjärtsjukdomar, åderförkalkning och stroke. Forskargruppen leds av universitetslektor Harry Björkbacka. 

Vi uppmuntrar till ett brett samarbete mellan våra gruppmedlemmar och strävar efter en utvecklande och stimulerande arbetsplats för alla. Vi stimulerar och stödjer yngre forskare i gruppen att etableras som självständiga forskare. Mer information om vem som ingår i forskargruppen finns här.

Vi söker en driven och motiverad biträdande forskare till vår forskargrupp för att arbeta med ett projekt som leds av professor emeritus Jan Nilsson. Anställningen är tillsvidare[JN1] . Önskat tillträdesdatum är snarast eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetet innefattar arbeta med att karaktärisera effekterna och kartlägga verknings-mekanismerna av en nyupptäckt familj av peptider som stimulerar tillväxt och reparation av kärl. Arbetet utförs i huvudsak på odlande celler men visst arbete med djurmodeller kan också förekomma. Projektet har även en translationell del där samband mellan nivåer av naturligt förekommande tillväxtfaktorer för kärlväggsceller och risk för hjärtkärlsjukdom studeras i befintliga kohorter och biobanker.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

Doktorsexamen i medicinsk vetenskap eller motsvarande God erfarenhet av studier i grundläggande cell- och molekylärbiologi. Erfarenhet av arbete med cellytereceptorer och intracellulär signalering är en fördel. Teoretisk och praktisk kunskap av cellodling, histologiska analyser, mikroskopering, flödescytometri, RNA-isolering, PCR/qPCR, Western blot, ELISA och multiplex cytokinanalys. God erfarenhet av statistisk analys samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs att arbeta i en grupp, och självständigt kan planera, utföra och leda projekt. Vi vill att du har goda ämneskunskaper i området, har fantasi och kreativitet samt trivs i en arbetsledande roll.

Följande bedöms vara meriterande:

God erfarenhet av studier i cell- och molekylärbiologi med inriktning mot aktivering av cellytereceptorer och dess intracellulära signalvägar.

Övrigt

Anställningen är tillsvidaretjänst på heltid med startdatum 2023-04-01. I denna tjänst kommer vi att tillämpa provanställning under de första sex månader.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/553
Kontakt
  • Jan Nilsson, professor emeritus, +4640391230,jan.nilsson@med.lu.se
  • Herbert Floria, 046-2220696
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-07

Tillbaka till lediga jobb