Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Graduate School

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om arbetsplatsen

Graduate school är en administrativ avdelning placerad vid Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet. Inom Graduate School organiseras institutionsövergripande och tvärvetenskapliga internationella masterprogram och fristående kurser på avancerad nivå och forskarnivå. Graduate School koordinerar och administrerar också annan gemensam verksamhet såsom bla Graduation Ceremony för fakultetens masterprogram.

Graduate School är en tvärvetenskaplig, internationell miljö med åtta engagerade medarbetare, lärare från olika delar av universitetet samt såväl internationella som nationella studenter. Samarbete och utvecklingsvilja präglar till stor del arbetssätt och vardagen. Arbetsspråket är i huvudsak på engelska. Läs mer om oss här på Graduate School.

Vad vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Graduate School hanterar hela processen från antagning till examination och examensceremoni (Graduation Ceremony) inom fem mastersprogram och ett antal kurser på både avancerad nivå och forskarnivå. Arbetsuppgifterna varierar under ett läsår och följer masterprogrammens struktur och upplägg, t.ex. på våren ska nya studenter antas samtidigt som de studenter som är i slutet av sin utbildning skriver masteruppsats.

I arbetsuppgifterna ingår studentadministration i vid mening, såsom registrering av resultat och hantering av studentärenden i Ladok, studentarrangemang, stöd till lärare, meritbedömning för såväl internationella som svenska studenter inför antagning, studievägledning samt praktiskt kommunikationsarbete via bland annat webbsidan och lärplattformen Canvas.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

  • kursantagning och registrering av studenter
  • hantera kursutvärderingar
  • myndighetsutövning, så som hantering av studieuppehåll och betygsrapportering
  • studievägledning och rådgivning, framför allt för första års-studenter, inför val av kurser, praktik och uppsatsskrivande
  • karriärvägledning samt utveckling av Graduate Schools utbud av karriär- och alumnevenemang
  • koordinera workshop-serie för lärare
  • koordinera examensceremoni

Arbetet innebär mycket kontakter med såväl lärare, studenter och doktorander som andra administratörer på fakulteten. Det ställer krav på att du självständigt kan strukturera, planera, koordinera och hantera en stor mängd studieadministrativa ärenden och processer, samtidigt som du har ett nära samarbete med kollegorna på Graduate School. Kommunikation sker till stor del på engelska. Du kommer även att medverka i utvecklingsarbete inom Graduate School. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras och utvecklas över tid i enlighet med verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du har:

  • Högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Synnerligen god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
  • Erfarenhet av administrativt arbete, erfarenhet av att arbeta i olika system

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av studieadministrativt arbete inom högskolesektorn.
  • Kunskap i programvaror som används i arbetet såsom Ladok, NyA, Drupal, Ubas/Lubas, W3D3, Canvas, Sunet Survey
  • Erfarenhet av arbete med internationella studenter.
  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom högskoleområdet liksom kännedom om andra svenska myndigheter så som Universitets - och högskolerådet, CSN och Migrationsverket.
  • Erfarenhet av studievägledning inom de samhällsvetenskapliga ämnena.
  • Kännedom om Lunds universitet i allmänhet och Samhällsvetenskapliga fakulteten i synnerhet

Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad, och du bör uppskatta och gärna ha erfarenhet av utåtriktat och serviceinriktat arbete som innebär dagliga kontakter med såväl internationella som svenska studenter. Vi arbetar i ett litet team som kräver nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt där alla är självklara lagspelare. Internationell erfarenhet och vilja att bidra till ett fungerande teamarbete är därför särskilt viktigt. Vi samarbetar dessutom med samtliga fakultetens institutioner och har i detta regelbundna kontakter med såväl lärare och studierektorer som administrativ personal. Hänsyn kommer tas till vid hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Graduate School samt bidra till vår framtida utveckling.

Övrigt

Vi söker två utbildningskoordinatorer för vikariat 50-100% med varierande slutdatum dock minst till och med juni 2024.  

Så här söker du

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör innehålla CV, samt andra dokument som du önskar åberopa.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Augusti enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1671
Kontakt
  • Helen Wiman, helen.wiman@sam.lu.se,0462224835
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb