Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Institutionsservice

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om arbetsplatsen
Institutionsservice erbjuder samhällsvetenskapliga fakultetens institutioner kvalificerat stöd inom HR och ekonomi. Avdelningen är organisatoriskt placerad vid fakultetens kansli och består i dagsläget av 19 medarbetare. Vi erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö där fakultetsgemensamt samarbete kännetecknar vardagen. En arbetsmiljö där egna initiativ uppskattas och kompetensutveckling uppmuntras.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Institutionsservice är en hybrid arbetsplats där möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan finns. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som ekonom är dina huvudsakliga arbetsuppgifter budget, uppföljnings- och bokslutsarbete. I arbetet ingår även säkerställande av att redovisning och rapportering följer uppsatta riktlinjer och regelverk. Du arbetar nära verksamhetens forskare och utgör ett viktigt stöd vid ansökan, genomförande och rapportering av projekt finansierade av både svenska och utländska bidragsgivare.  Vi söker dig med analytisk förmåga som kan förklara ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Du ansvarar för och förväntas självständigt driva och kvalitetssäkra ekonomiprocesserna. Det är en chefsnära och rådgivande roll och du är ett stöd i utvecklingen av institutionen. Tillsammans med ekonomkollegor vid fakulteten blir du dessutom delaktig i fakultetens arbete med att förbättra ekonomiska processer och rutiner samt verka för att ekonomiska regelverk efterlevs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
-upprätta budget, prognoser och bokslut
-ansvara för löpande redovisning samt ekonomiska uppföljningar och avstämningar
-aktivt stödja institutionsledning och övriga medarbetare i såväl strategiska som operativa   ekonomifrågor
-samverka med forskare, externa finansiärer och universitetsförvaltning

Kvalifikationer
Krav
• Akademisk examen inom ekonomi på högskole-/universitetsnivå
• Erfarenhet av kvalificerat ekonom/controllerarbete
• Mycket goda kunskaper svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet från ekonom/controllerarbete i offentlig sektor
• Erfarenhet inom budget- och redovisning av forskningsprojekt

Som ekonom arbetar du mot fasta deadlines och det är viktigt att kunna hantera perioder med högre arbetsbelastning men även att du är bekväm med att presentera, och vid behov förklara, ekonomiska resultat. Du är kvalitetsmedveten och arbetar systematiskt med en känsla för helheten. För att trivas som ekonom på Institutionsservice har du en positiv attityd och en vilja till dialog och samarbete. Hänsyn kommer tas till vid hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom Institutionsservice samt bidra till vår framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen avser 50 % anställning och är ett vikariat för 12 månader.  Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2796
Kontakt
  • Mersiha Hamzic, Administrativ Chef, mersiha.hamzic@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb