Lunds universitet, LTH, Institutionen för bygg- och miljöteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Inom institutionen för bygg- och miljöteknologi finns flera avdelningar som bedriver forskning och undervisning kring samhällets behov av infrastruktur och byggande. Som en del i denna verksamhet ingår även hänsyn till säkerhetsaspekter och utveckling av metoder för att hantera risker i samhället. Bredden på en sådan säkerhetsrelaterad forskning sträcker sig från att säkerställa att byggnader utformas på ett tillfredsställande sätt avseende bland annat bärförmåga och inomhusklimat till säkerhet vid olyckor och bränder. Verksamheten är inte begränsad till enbart den bebyggda miljön utan omfattar även andra olyckstyper som jordskred, naturkatastrofer och skogsbränder. Forskning och utbildning handlar då om att förstå de fenomen som orsakar olyckor och att utveckla metoder för att kunna hantera dem.

Verksamheten bedrivs oftast i mindre forskargrupper kopplade till ett visst ämnesområde. Men arbetet präglas också av en tvärvetenskaplig verksamhet inom både forskning och undervisning. Vid avdelningen för brandteknik bedrivs brand- och säkerhetsrelaterad forskning och gruppen består av ett 20-tal forskare och administrativ personal. De flesta har sin arbetsplats i Lund, men en del personal har sin arbetsplats på annan ort.

Arbetsmiljön präglas av engagemang, samarbete, kreativitet och eget ansvar. Det är ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter, varför det finns goda möjligheter till professionell utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar att delta i det SFPE-finansierade forskningsprojektet "Gränssnittet mellan digitala byggnader och räddningsinsatser". Detta är ett projekt med internationellt samarbete som leds av Lunds universitet (Sverige) och med deltagande av International Public Safety Data Institute (USA).
Det primära målet med projektet är att studera flödet av digital information från smarta byggnader till räddningstjänsten och hur det kan optimeras. Ett specifikt intresse är integrationen mellan data från verktyg för Smart Firefighting och ansvariga för räddningsinsatsen. Det huvudsakliga tillvägagångssättet kommer att vara att inventera system för byggnadsinformation och verktyg för Smart Firefighting som används av räddningstjänsten idag eller där det finns en potential för användning inom en snar framtid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar:

  • genomföra en inventering av räddningstjänstutbildningar i Sverige och Finland.
  • granska och delta i arbete med inventering av system för byggnadsinformation och verktyg för Smart Firefighting.
  • granska och delta i utveckling av scenarier som utgör underlag för intervjuerna.
  • genomföra intervjuer med räddningstjänstpersonal i Finland

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:

  • Examen inom brandteknik på universitetsnivå eller inskriven som student vid sådan utbildning eller motsvarande kompetens
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i finska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i att använda MS Office eller motsvarande

Meriterande för anställningen är:

  • Kunskaper om räddningsinsatser
  • Erfarenheter från internationella miljöer (exempelvis i samband med utbildning)

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt 

Anställningen är tidsbegränsad till maximalt två månader på 100%. Tillträde sker efter överenskommelse, dock senast den 10 augusti 2024. Intervjuer kommer att genomföras för att få ytterligare kännedom om den sökande. Intervjuer kan göras på plats i Lund eller via Zoom. Kontaktperson för anställningen är Dr Nils Johansson vid avdelningen för brandteknik, nils.johansson@brand.lth.se.

Så här söker du

Din ansökan ska skickas in via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1448
Kontakt
  • Nils Johansson, nils.johansson@brand.lth.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb