Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen som leds av Jonas Björk, professor i epidemiologi, och Malin Inghammar, docent i infektionsmedicin, erbjuder ett mycket stimulerande och forskningsnära arbete i en dynamisk och tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Lund, nära såväl offentliga transportmedel som till andra forskargrupper vid universitetet och sjukhuset som vi samarbetar med. Vi representerar en bred blandning av människor av olika åldrar och bakgrund i vår forskningsmiljö som alla brinner för att arbeta med forskningsfrågor som rör befolkningens hälsa och som därför har hög samhällsrelevans.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har flexibla arbetstider som skapar förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss.
Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att ansvara för att genomföra och sammanställa de statistiska analyserna i ett par av våra epidemiologiska undersökningar som handlar specifikt om hur COVID-19 pandemin påverkade utvecklingen av typ II-diabetes i befolkningen, i synnerhet bland invandrargrupper. Du kommer också att hjälpa till med datauttag, planering av analyser, tolkning och avrapportering av resultat. Du kommer att ha kontakter med registerhållare och andra dataägare, samt i viss utsträckning även med andra myndigheter såsom Etikprövningsmyndigheten. Resor i tjänsten kan förekomma, exempelvis för att diskutera och presentera projekt och resultat i olika sammanhang. De aktuella projekten som anställningen omfattar leds av Louise Bennet, docent i allmänmedicin, samt Dominik Dietler, biträdande forskare i epidemiologi.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • Examen på masternivå, inriktad mot folkhälsa eller epidemiologi
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i minst ett programmerbart statistikprogram såsom R eller STATA
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta forskningsnära
 • Erfarenhet av att arbeta med statistiska analyser av stora datamängder, länkade med befolknings- och hälsodataregister
 • Mycket god förmåga i att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra

Meriterande för anställningen är:

 • Brinnande intresse för forskning och folkhälsofrågor
 • Grundexamen (kandidat) i medicin eller biomedicin

Vi kommer att fästa stor vikt vid individuell lämplighet i vår bedömning av sökanden


Övrigt
Anställningen är en tidsbegränsad anställning enligt SÄVA under 6 månader på heltid.
Anställningen startar 1 augusti 2024 eller enligt överenskommelse

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

 

 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1586
Kontakt
 • Jonas Björk, professor, +46462226916,jonas.bjork@med.lu.se
 • Adam Niekrasz, +46462220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb