Lunds universitet, LTH, Institutionen för maskinvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Tjänsten är placerad vid Institutionen för maskinvetenskaper och vi har ett 60-tal medarbetare med olika funktioner och kompetenser. Vi lägger stor vikt vid att dela med oss och lära av varandra. Tillsammans med två andra kollegor utgör ekonomen det administrativa stödet till verksamheten. Just nu befinner vi oss i en förändringsprocess med utveckling av arbetssätt och förflyttning av arbetsuppgifter.


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar även Lunds universitets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att till viss del arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonom på Institutionen för maskinvetenskaper är det huvudsakliga uppdraget att ge kvalificerad ekonomiservice och stöd till verksamheten och dess chefer. Vi har en bredd av olika arbetsuppgifter och arbetar för att vara ett verksamhetsnära stöd. Vi lägger stor vikt vid att ha ett gott och nära samarbete med ekonomkollegor inom hela universitetet.

 

Då vi befinner oss i en förändringsprocess med utveckling av arbetssätt och förflyttning av arbetsuppgifter, innebär det att arbetsuppgifterna kan komma att förändras i takt med denna. Du kommer ges möjlighet att bidra i våra administrativa processer och utvecklingen av ett verksamhetsnära och ändamålsenligt stöd.

 

I arbetsuppgifterna ingår:

 • ekonomisk planering och budgetering
 • redovisning
 • uppföljning och rapportering
 • bokslut och analys av ekonomiska utfall
 • förmåga att självständigt hantera, planera och analysera ekonomiarbete
 • övrigt förekommande administrativt arbete

 

Kvalifikationer

Som ekonom är man administrativt kunnig och den som håller ihop ärenden och samarbetar med många olika parter. Du värdesätter att ge god service och har lätt för att kommunicera med kollegor på både svenska och engelska samt har förmågan att se verksamhetens behov och kan skifta fokus mellan detaljer och helheten. Förhållningssättet till arbetsuppgifterna behöver vara prestigelöst och förutsätter en god förmåga att arbeta strukturerat och proaktivt. Du trivs med att arbeta med såväl rutinartade arbetsuppgifter som utvecklande av arbetsprocesser.

 

Krav för anställningen är:

 • högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning
 • god erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete såsom erfarenhet av att på egen hand genomföra redovisnings-, budget, boksluts- och uppföljningsarbete.
 • god förmåga och erfarenhet av att arbeta i olika system
 • god kommunikativ förmåga.
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

 

Meriterande för anställningen är:

 • erfarenhet av ekonomi och administrativt arbete inom offentlig sektor.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter förmågan att samarbeta. Hänsyn kommer att tas till egenskaper som driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Verksamheten är organiserad på ett sådant sätt att arbetet förutsätter ett aktivt lagarbete. Arbetet är stundtals intensivt, vilket innebär att man måste kunna prioritera mellan de olika arbetsuppgifterna. Vi ser gärna att man är kvalitetsmedveten och uppskattar och har erfarenhet av ett utåtriktat och serviceinriktat arbete.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde snarast möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Så här söker du


Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem där du kommer ombes att svara på urvalsfrågor, fylla i uppgifter som rör din meritförteckning samt skriva ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1615
Kontakt
 • Aylin Ahadi, 046-2223039
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb