Lunds universitet, HT, Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR) har under olika namn funnits i Lund sedan universitetet började sin verksamhet 1668. Vid CTR bedrivs undervisning och forskning inom i princip alla religionsvetenskapliga och teologiska discipliner. Som en del i en större helhet omfattas CTR av Lunds universitets vision att vara en förebild för hur framtidens kunskap skapas och förmedlas. Likt universitetet som helhet är även CTR:s uppdrag att genom utbildning, forskning och samverkan förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Detta innebär att CTR genom utbildning och forskning vill utveckla och förmedla sådan kunskap och analysförmåga om religiösa företeelser i historia och nutid som är användbar i strävan mot ett gott och välfungerande samhälle.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss 


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker nu en vikarierande studievägledare som trivs med en kombination av olika arbetsuppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • ämnesnära studievägledning anpassad till studentens frågor och behov, administration i samband med antagning till kurser samt alumnarbete.
 • som studievägledare behöver du kunna hantera flera olika administrativa system. I detta aktuella vikariat används Ladok och NyA.
 • som studievägledare på CTR ingår att samordna hantering av studenter med pedagogiskt stöd, ansvara för SI-verksamheten och att representera institutionens grundutbildning i olika sammanhang, som till exempel introduktionsmöten, inspirationsdagarna samt organisera sociala evenemang för studenter på Mastersnivå.
 • alumnarbetet består i att genomföra en enkätundersökning bland institutionens alumner.

Mängden arbete varierar under terminen med hög arbetsbelastning under terminsstart och avslut, samt under anmälningsperioderna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god receptiv förmåga och är öppen för att lära sig arbetet. Du är strukturerad, serviceinriktad, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga samt förmågan att jobba självständigt. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du förväntas ha en förståelse för akademisk miljö och erfarenhet från universitet, ha god datorvana och vara bekväm med att använda digitala kommunikationsverktyg

Krav för anställningen är:

 • Kandidatexamen inom humaniora, teologi eller samhällsvetenskap.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • God datorvana (Microsoft 365/Officepaketet)

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av studievägledning, utbildningsadministration och studentservice vid Lunds universitet.
 • Kännedom om lagar och regelverk som styr statliga myndigheter och särskilt utbildningssektorn.
 • God kännedom om Lunds universitet och dess organisation
 • Kännedom om utbildningen vid CTR.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vikariat på 70% under perioden 2024-08-19—2024-12-19

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1760
Kontakt
 • Hege Irene Markussen, prefekt, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb