Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid laboratoriet för experimentell neuroinflammation bedrivs forskning om hur inflammation av framförallt hjärnans inflammatoriska celler, mikroglia, är involverade i hjärnans sjukdomar. Gruppen leds av professor Tomas Deierborg och består av både forskande, teknisk personal och av studenter på olika nivåer. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: www.neuroinflammation.lu.se

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och värnar vi om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. God arbetsmiljö och värdegrund är avgörande för ett kreativt och produktivt forskningslab.

Vi söker nu en biträdande forskare inom neuroinflammation med kunskap inom mikroglia-analys och studier av galectiner relaterat till Parkinsons sjukdom.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som biträdande forskare inom forskargruppen ansvarar du för projektplanering och utförande av diverse forskningsuppgifter. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen in vitro och in vivo-arbete, mikroglia-analys genom FACS/MACS, immunohistokemi och handlednings av studenter. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella så som cellodling, administrativa uppgifter och undervisning. Arbetsuppgifterna kommer även att kräva konferensdeltagande och eventuellt även tjänsteresor med utlandsvistelse.

Kvalifikationer

Krav för anställnigen är:

 • Disputerat inom ämnet neuroinflammatoion med fokus på mikrogliaceller och galectiner.
 • Förmåga till analys av mikrogliaceller genom FACS/MACS
 • Förmåga till att immunohisto/cytokemiska-analyser, WB och ELISA
 • Förmåga att självständigt sammanställa data och skriva egna vetenskapliga abeten

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande för anställningen är:

 • Publikationer relaterat till mikroglia och galectiner
 • Visat prov på god samarbetsförmåga och projektledning

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning under 6 månader på 100 % med startdatum den 2024-08-01 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 2025-01-31

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Mer om Medicinska fakulteten

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1865
Kontakt
 • Tomas Deierborg, forskargruppchef, +46462220197
 • Maria Palmkron, HR-partner, 046-2224076
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-11

Tillbaka till lediga jobb