Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Kravprofil
Du ska ha doktorsexamen i medicinsk strålningsfysik med inriktning mot omgivningsradiologi eller motsvarande examen.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att:

  • utforma och bedriva undervisning och praktiska övningar med joniserande strålning.
  • samordna forskare i gemensamma forskningsstudier inom retrospektiv dosimetri.

Sökande bör ha god organisatorisk förmåga och intresse för pedagogik och handledning.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara forskargruppens kontaktperson för strålskyddsfrågor med funktionsansvar för laboratorieåtaganden gentemot Strålsäkerhetsmyndigheten. Du är biträdande projektledare för tvärvetenskapligt forskningsprojekt riktat mot återställning efter kärnenergiolycka. Du kommer att driva internationella forskningsprojekt inom retrospektiv dosimetri med inriktning mot OSL i nya detektormaterial. Utöver detta kommer du att genomföra utbildning inom strålskydd och radiologisk- nukleär beredskap på befattningsnivå samt på grundläggande och avancerad universitetsnivå.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/532
Kontakt
  • Lars E Olsson,professor, 040-331728 alt. 331235
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-04-15

Retour aux postes vacants