Lunds universitet, MAX IV, Safety

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

MAX IV är ett svenskt nationellt forskningslaboratorium med Lunds universitet som värduniversitet. Det tillhandahåller toppmodern instrumentering åt forskare från såväl Sverige som internationellt, för forskning inom områden som teknik, fysik, strukturbiologi, kemi och nanoteknik. Fullt utbyggd kommer MAX IV att ta emot mer än 2 000 forskare årligen vilka genomför banbrytande experiment inom material och biovetenskap med hjälp av det briljanta röntgenljuset.

Arbetsuppgifter
Vi söker en praktiskt lagd och säkerhetsmedveten person med erfarenhet inom kemikalie hantering för att självständigt kunna lösa de flesta frågeställningar gällande kemikalier och farligt avfall som uppkommer i verksamheten. Minst 50% av tjänsten innebär praktisk hantering av fasta situationer på laboratoriet samt support till den dagliga verksamheten. Du kommer att ha ansvar för hantering och förvaring av kemikalier och för att stötta verksamheten i riskbedömningsprocesser. Du kommer också att jobba med att utföra arbetstillstånd för hantering av kemikalier och gaser, samt med utförande av tillstånd för heta arbeten.

Bra kommunikationsförmåga är avgörande då en viktig del av rollen är att stödja och kontrollera anställda, gästforskare och entreprenörer avseende kemikaliehantering.

Du kommer också att ansvara för de kemiska laboratorier som finns inom verksamheten och att säkerställa att de är driftsäkra och utrustade för att klara verksamhetens krav.

 
Kvalifikationer
Lämplig utbildningsbakgrund är examen inom kemi/kemiteknik eller annan likvärdig utbildning. Du förväntas ha bra kunskaper inom gällande lagstiftning och erfarenhet av praktisk hantering av kemikalier. För att lyckas i rollen krävs det också erfarenhet av HSE arbete.

Kunskap och erfarenhet gällande hantering av farligt avfall är ett krav (ADR-S 1.3-utbildning), samt kunskap inom hantering av brandfarlig vara, heta arbeten, samt arbete med härdplaster.

Erfarenhet från att ha installerat och arbetat på kemiskt laboratorium, samt goda kunskaper i databasen KLARA är ett krav.

Erfarenhet från att ha arbetat på en synkrotronljusanläggning eller motsvarande är ett krav. 

Kunskaper och erfarenhet gällande gashantering är meriterande.

För att kunna fungera i rollen krävs bra samarbetsförmåga, samt kunskaper och förmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/865
Kontakt
  • Katarina Norén, +46709323423
Facklig företrädare
  • OFR/S:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds , 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2018-05-30
Sista ansökningsdag 2018-06-13

Retour aux postes vacants