Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Avdelningen för translationell cancerforskning söker en biträdande forskare som kommer arbeta inom ett projekt vars primära fokus är på information om funktionen av ett tumör suppressor gen som heter NLK i cancerceller som odlas och behandlas i cellflaskor i laboratorium. Den del man nu kommer arbeta med inom projektet är att undersöka funktionen av NLK in vivo genom att använda NLK knockade möss. 

Arbetsuppgifter
Man kommer att arbete med att inducera lungcancer i möss. Göra genotypa möss biopsier med hjälp av PCR. Isolera tumörceller, blodceller och lungan från möss samt fixera och snitta vävnader. Men kommer att arbeta med metoderna Westerblot och qPCR. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en PhD inom det medicinska området gärna med fokus på lungcancer. Vi ser också att du har erfarenheter när det gäller arbete med möss då primärt inducering av lungcancer i individer samt isolering av tumörceller och blodceller. 

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom de följande metoderna:

  • Westernblot
  • qPCR
  • Vidare färdigheter när det gäller isolering av lungan, fixering och snitta vävnader för IHC.
  • Genotypa möss biopsier med hjälp av PCR. 

Utöver detta ser vi gärna att du har goda kunskaper av tal och skrift på engelska. Vi söker dig som kan arbeta självständigt men som samtidigt kan arbeta tillsammans med en mindre arbetsgrupp i labbet. 

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus court que 3 mois
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1546
Kontakt
  • Ramin Massoumi, +46462226430
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Retour aux postes vacants