Centrum för Europaforskning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Centrum för europaforskning (CFE) vid Lunds universitet är en nätverksorganisation som främjar forskning, utbildning och samtal om Europas nuvarande och framtida utmaningar såväl som kontinentens gemensamma historia. CFE arbetar också för att stärka universitetets roll i samhället genom att stödja forskare som vill utveckla nya forskningsprojekt över institutions- och fakultetsgränserna, och genom att föra ut forskningsbaserade samhällskommentarer till det omgivande samhället.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna inom anställningen är att redaktionellt assistera vid CFE:s produktion av olika forskningsbaserade publikationer, att bistå med planering inför olika arrangemang som symposier och seminarier, samt att sprida information om CFE:s verksamhet bl.a. via webbplatsen och i sociala medier. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kravprofil

Den sökande måste vara i slutet av eller har avslutat en masterutbildning med Europainriktning eller liknande ämne.

Anställningen kräver god förmåga att utföra självständigt, noggrant och systematiskt arbete, god kommunikations- och samarbetsförmåga, och mycket goda kunskaper om Europeiska unionen som politiskt och juridiskt system. Även mycket god förmåga att skriva på både svenska och engelska med mycket god skriftlig stilistisk förmåga är krav för anställningen. Tyngd kommer läggas vid personlig lämplighet för tjänsten och kunskapsområdet. 

Avklarade språkstudier i svenska och/eller engelska på universitetsnivå är meriterande. Likaså erfarenheter av tidigare redaktionellt arbete med vetenskapliga texter om Europeiska unionen. God initiativförmåga och tidigare arbete med webbverktyget Drupal är också meriterande.

Detta är en tidsbegränsad anställning, juni t.o.m. augusti 2019.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2019-08-30
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 65
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1411
Kontakt
  • Jörgen Hettne, +46462227902
  • Johanna Müntzing, +46462224148
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-05-16

Retour aux postes vacants