Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Bibliotek och IKT

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi söker dig som motiveras av att få medverka till att forskningsdataverksamheten vid Medicinska fakulteten bedrivs med lämpligt övergripande säkerhetsfokus. Du trivs i en roll där du samarbetar tillsammans med forskare vid Medicinska fakulteten, stödfunktionen Bibliotek & IKT, och forskare verksamma vid sjukvården inom Region Skåne. Vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för informationssäkerhet, IT-säkerhet, forskningsdatainfrastruktur, och att du vill arbeta med säkerhetshöjande åtgärder.

Arbetsuppgifter

I denna nya roll kommer du att arbeta med IT-säkerhet i en forskningsdatarelaterad miljö. Inom Stöd till forskning, Bibliotek & IKT, Medicinska fakulteten samarbetar du med hela organisationen och den centrala enheten för IT-verksamhet vid Lunds universitet. Du medverkar i tekniska projekt och uppdrag inom våra forskningsdata- och övriga IT-relaterade infrastrukturer, där säkerhet ur olika aspekter hela tiden kommer att vara en ledstjärna.

Du skapar förutsättningar för att forskarna kan etablera och efterleva god IT-säkerhet, du genomför riskanalyser enligt definierat metodstöd, och du upprätthåller god informationssäkerhet enligt den nya dataskyddsförordningen, GDPR, och andra regelverk. Du medverkar till och följer upp säkerhets-, förbättrings- och kvalitetsarbete inom forskningsdatahanteringen inom organisationen. Vidare medverkar du till att rätt verktyg och stödsystem, till exempel behörighet, loggar, brandväggar, intrångsupptäcktsystem samt antivirus och andra skyddsmekanismer, finns tillgängliga och i drift för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också att med rådgivning stötta olika utvecklingsaktiviteter inom forskningsdatahantering, administration och lärandeaktiviteter inom IT-verksamheten.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för befattningen krävs följande utbildning och erfarenhet:

  • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande utbildning.
  • Minst ett par års erfarenhet av att arbeta som teknisk resurs inom områdena nätverk, infrastruktur, datorer, och IT-säkerhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av att ha ansvarat för arbete inom forskningsdatahanteringsinfrastruktur, nätverksmiljöer och IT-säkerhet.
  • Stor kunskap om och erfarenhet av olika PC-datortyper och i dessa samtliga ingående tekniska komponenter och deras inverkan på datorn, dess prestanda samt ur ett säkerhetsperspektiv erhållna egenskaper lokalt i datorn respektive i den omgivande miljön.
  • Stor kunskap om och gedigen erfarenhet av praktiska ingrepp i datorer och annan IT-relaterad utrustning av olika slag – även känslig sådan utrustning, där försiktighet och god metodik är av absolut högsta vikt.
  • God kännedom om olika lösningar för lagring och backup av forskningsdata.
  • God kännedom om Windows i olika varianter.
  • God kännedom om olika virtuella system (hypervisorer) och deras användningsområden.
  • Minst grundläggande linuxkompetens – inom olika linuxvarianter och användningsområden.
  • Du måste kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.
  • Du måste ha ett högt utvecklat ordningssinne och känsla för detaljer.
  • Du måste enkelt kunna ta till dig ny information och kunskap då du träffar forskare och andra experter inom verksamheten.

Meriterande:

  • Du har en akademisk examen eller motsvarande kompetens inom IT eller teknik, gärna med inriktning mot IT-säkerhet.
  • Certifiering inom informationssäkerhet och/eller IT-säkerhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av genomförda IT-projekt med goda resultat inom beslutad tid och budget.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i denna roll är du en initiativtagande person som tycker om att samarbeta med andra. Du är duktigt på att se helheten och att ha ett helikopterperspektiv på dina projekt. Du har ett stort tekniskt intresse, och du kan tänka kritiskt för att få fram de bästa lösningarna. Då du kommer att arbeta med riskhantering behöver du ha en god analytisk förmåga. Vidare är du en driven person som tar ägandeskap för dina uppdrag och ständigt strävar efter utveckling, i såväl organisationen som på det personliga planet. Du har ett serviceinriktat och helprofessionellt förhållningssätt till verksamheten och dina kollegor.

Villkor:
Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1958
Kontakt
  • Colm Doyle, colm.doyle@med.lu.se , +46462220292
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-08-05
Sista ansökningsdag 2019-08-30

Tillbaka till lediga jobb