Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

Forskningsservice är en avdelning med specialister inom extern forskningsfinansiering, forskarutbildning, system för forskningsinformation samt strategiskt och administrativt stöd till forskning. Vår primära målgrupp är universitetets forskare, och administratörer, samt universitetsledningen och ledning på fakultet och institutioner.

I arbetet med extern forskningsfinansiering är vårt uppdrag att bidra till att öka universitetets intäkter för forskning från svenska och utländska finansieringskällor. Vi arbetar i första hand med ett antal prioriterade forskningsfinansiärer, som EU: s ramprogram, amerikanska statliga finansiärer, Wallenbergstiftelserna, medflera.

Arbetsuppgifter

Som forskningshandläggare blir din huvudsakliga arbetsuppgift att ge stöd till universitetets forskare i samband med ansökningar. Exempel på förekommande arbetsuppgifter är:

  • Handläggning och beredning av ansökningar om forsknings medel från Wallenbergstiftelserna och andra svenska finansiärer som ingår i avdelningens uppdrag.
  • Deltagande i informations-och rådgivningsinsatser i samband med utlysningar och ansökningar till svenska och utländska finansiärer.
  • Stöd vid utvärdering av Lunds universitets starka forskningsmiljöer och även vid övriga externa utvärderingar.
  • Andra arbetsuppgifter av liknande karaktär inom avdelningen.

Arbetet präglas av täta kontakter med forskare, forskargrupper, ekonomer, institutioner och forskningsfinansiärer och sker i samverkan med universitetets övriga stödverksamheter.

Kvalifikationer

Du har universitetsexamen samt intresse för forskning och forskningsfrågor. Erfarenhet av egen forskning är meriterande.

Du har erfarenhet från universitets- och högskolevärlden eller annan för arbetet relevant arbetsgivare. Du har kunskap om forskningsfinansiering. Du har även erfarenhet av kvalificerad rådgivning, handläggning av externfinansierade projektansökningar, samt administration som ger dig förutsättningar att bidra till arbetet som det beskrivs ovan.

Meriterande är erfarenhet av utvärderingsarbete.

Vi söker dig som är analytisk, noggrann, ansvarsfull och har förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du trivs med att arbeta serviceorienterat, och fungerar bra såväl i team som självständigt.
Eftersom arbetet omfattar täta kontakter med forskare och forskargrupper är det viktigt du är lyhörd och har god förmåga att kommunicera. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2155
Kontakt
  • Brita Larsson, +46462227043
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-06-11
Sista ansökningsdag 2019-07-01

Retour aux postes vacants