Lunds universitet, Ekonomihögskolan, EHLs kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomihögskolans bibliotek har sju anställda. Vi samarbetar med övriga bibliotek inom Lunds universitet, vilket ger goda möjligheter till erfarenhetsutbyten och gemensam kompetensutveckling. Under våren 2020 ser vi framemot att flytta till nya bibliotekslokaler.

Arbetsuppgifter

Huvuddelen av anställningen handlar om att arbeta med bibliotekets forskarstöd. I detta ingår att arbeta uppsökande mot forskare och doktorander och ge stöd i exempelvis litteratursökning, publiceringsfrågor, referenshantering och forskningsdatafrågor, samt att arbeta med universitetets forskningsportal LUCRIS.

I anställningen ingår viss undervisning, framförallt för doktorander. Andra arbetsuppgifter som ingår är digital referenstjänst, talboksstöd, arbete med bibliotekets lärandemiljö samt pass i bibliotekets lånedisk. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på biblioteket som har liknande arbetsuppgifter som du, och ingår också i universitetsövergripande arbetsgrupper när det är relevant.

Kvalifikationer

Du ska ha examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Magister- eller masterexamen är meriterande. Ekonomihögskolan har många internationella studenter, doktorander och forskare och det är därför viktigt med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av användarservice eller pedagogiskt arbete, gärna från bibliotek. Det är meriterande om du har arbetat med forskningsdatastöd, publiceringsfrågor och publiceringsdatabaser såsom LUCRIS eller DiVA.

Du har ett stort intresse för att arbeta nära forskare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har lätt för att sätta dig in i nya områden. Du är drivande och bra på att lägga upp och planera ditt arbete.

Villkor

Heltid, vikariat enligt LAS 5:4.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4094
Kontakt
  • Hanna Wilhelmsson, Bibliotekschef, 046-222 94 67
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-07

Retour aux postes vacants