Lunds universitet, Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi med c:a 55 anställda, 400 helårsstudenter och ett 25 tal doktorander kombinerar gamla anor med modern och högt internationaliserad forskning och utbildning. De senaste decennierna har institutionen varit mycket framgångsrik i konkurrensen om såväl fakultetsmedel som externa forskningsanslag. I tillägg till de många nationella och internationella samarbeten och nätverk som etablerats har institutionen nära kopplingar till ett brett spektrum av institutioner vid Lunds universitet. Centrala forsknings- och undervisningsområden är bl.a. ekonomisk geografi, utvecklingsgeografi, landskapsgeografi, urban och social geografi samt GIS. Institutionen har en avdelning för humanekologi (med en egen forskarutbildning). Utbildningsmiljön är sedan länge starkt internationaliserad och flera av institutionens kurser och program vänder sig till internationella studenter. Institutionen bedriver sin verksamhet i moderna lokaler i centrala Lund.

Arbetsuppgifter: 
Som projektassistent kommer du huvudsakligen arbeta med uppgifter relaterade till det pågående projektet ”Regional tillväxt mot alla odds”. Projektet undersöker möjligheter och begränsningar för regional tillväxt utanför de stora urbana städerna i Sverige, Norge, och Finland. Som projektassistent kommer du att bidra till det kvalitativa, empiriska arbetet i projektet, och särskilt till fallstudierna i Norge. Det innebär att du förbereder en dossier för varje fall baserat på skrivbordsforskning, att du organiserar och genomför intervjuer i regionerna, och att du dokumenterar resultatet av den empiriska datainsamling.

Kvalifikationer: 
Du förväntas ha god kunskap inom ekonomisk geografi och innovationsstudier. Det krävs att du har ett intresse i de här ämnena och i forskning överlag. Erfarenhet av kvalitativ dataanalys är ett krav samt att erfarenhet av kvantitativ dataanalys är meriterande. Vidare krävs mycket goda kunskaper i engelska och ett av de skandinaviska språken (svenska eller norska). 

Anställningen riktar sig till de med magisterexamen, kandidatexamen, nuvarande mastersstudenter, eller studenter i slutet av sin kandidatutbildning.

Ansökan:
Ansökan måste vara skriven på engelska och inkludera:
1. CV
2. Kopia på betyg och examensbevis
3. Upp till 3 representativa publikationer (t.ex. akademiskt arbete, icke-akademiskt arbete och kurspapers)
4. En text som motiverar anledningen till att du sökt tjänsten, dina kvalifikationer i förhållande till anställningen, och dina intentioner och visioner av anställningen ska anges.
5. Referenser och rekommendationer
6. Annan erfarenhet och kompetens som är relevant för anställningen, t.ex. politiskt arbete

Detta är en tidsbegränsad anställning på 50% under 10 månader. 


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4124
Kontakt
  • Markus Grillitch, universitetslektor, markus.grillitsch@keg.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Retour aux postes vacants