Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Forskargruppen

Forskargruppen för Molekylär Neurogenetik  leds av professor Johan Jakobsson och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.( https://www.molecular-neurogenetics.lu.se/)

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi värnar om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven  projektassistent för arbete med utveckling av nya bioinformatiska verktyg för att analysera repetitiva DNA element och dess relevans för hjärnans sjukdomar . Anställningen är en visstidsanställning 4 månader på heltid med önskat tillträdesdatum den 2020-03-01.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar utveckling av nya bioinformatiska verktyg för att analysera repetitiva DNA element och dess relevans för hjärnans sjukdomar.

Den anställde kommer att arbeta i nära samverkan med de andra gruppmedlemmarna och förväntas ta del i gruppens arbete i stort. Tekniker som kommer att tillämpas innefattar single-cell genomics, bulk RNA-sekvensering, ChIP-seq och proteomics. Den viktigaste arbetsuppgiften kommer att vara att analysera RNA-seq och ChIP-seq data sets från patienter med olika neurologiska sjukdomar.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

-ingenjör, bioinformatiker eller molekylärbiolog med relevant Master-examen (eller motsvarande), med dokumenterad erfarenhet av bioinformatik.

- Omfattande kunskaper av minst ett relevant programmeringsspråk, t.ex. R eller Python

- Erfarenhet av att analysera nästa generations sekvenseringsdata

- Utmärkta kunskaper i engelska (skrift / kommunikation)

- Erfarenhet av att arbeta med data från patienter med neurologiska sjukdomar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann och strukturerad. 

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Contrat de durée déterminée 3 à 6 mois
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4127
Kontakt
  • Johan Jakobsson, +46462224225
  • Marina Hultberg, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2019-12-22

Retour aux postes vacants