Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö utgör en av åtta fakulteter inom Lunds universitet och består av Konsthögskolan, Musikhögskolan och Teaterhögskolan samt våra centrumbildningar Inter Arts Center och Körcentrum Syd. Konstnärliga fakultetens verksamhet visar sig i olika publika aktiviteter såsom utställningar, konserter, föreställningar och seminarier. De internationella relationerna är många och präglar vår verksamhet vilket skapar en spännande och kreativ miljö. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, en lärarutbildning i musik samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning på det konstnärliga området.

Musikhögskolan i Malmö tillhör den konstnärliga fakulteten. Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Anställningen är tillsvidare, deltid 10%,  placerad vid Musiklärarutbildningen, Musikhögskolan i Malmö. Tillträde vt-2020.

Arbetsuppgifter
Undervisning i piano med inriktning mot klassisk genre vid musiklärarutbildningen. Undervisning på ackordinstrument, bi-instrument och valbara kurser för studerande med inriktning mot grundskola, gymnasieskola och kulturskola. Arbete under lärardagar, arbete i nämnd och/eller i arbetslag ingår i anställningen.

Behörighet
Avlagd examen på avancerad nivå.

Erfarenhet av undervisning på musikhögskola är ett krav. Den sökande ska ha dokumenterad pedagogisk skicklighet, förmåga att sprida engagemang och intresse för ämnet, samt förmåga att engagera och inspirera studenter till eget lärande. Undervisning inom kulturskola, gymnasie- och grundskola är meriterande för anställningen.

För anställningen krävs högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller att den sökande på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Den sökande ska ha breda och djupa ämneskunskaper såväl konstnärligt som pedagogiskt inom ämnesområdet och omfattande erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden på olika nivåer.

- God pedagogisk förmåga, vilken innebär god förmåga att bedriva och utveckla undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.

Instruktion för ansökan
Vid ansökan ska strukturen i den akademiska meritportföljen användas, se länk nedan.

Ladda upp dina handlingar som PDF-filer i rekryteringssystemet.

Läs mer här: https://www.performingarts.lu.se/anstalld/nedladdningsbara-dokument/lararanstallning-och- befordran


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10 procent
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4167
Kontakt
  • Magnus Ericsson, bitr. utbildningschef, 040-325499, magnus.ericsson[at]mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-09
Sista ansökningsdag 2019-12-23

Retour aux postes vacants