Lunds universitet, Institutionen för strategisk kommunikation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ämnesbeskrivning
Strategisk kommunikation behandlar studier av organisationers medvetna kommunikationsinsatser för att nå sina övergripande mål. Forskningen ska belysa, skapa förståelse för och kritiskt granska de kommunikationsprocesser som styr och formar organisationer i vårt samhälle. Strategisk kommunikation bygger på internationellt etablerad forskning inom public relations, organisationskommunikation och marknadskommunikation, och kan utforskas ur såväl samhälls-, organisations- som individperspektiv. För mer information, se http://www.isk.lu.se

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar både undervisning och forskning. Administrativa uppgifter ingår också till en mindre del.

Undervisning sker på både svenska och engelska inom utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå. I dagsläget ger institutionen tre olika utbildningsprogram: Master of Science in Strategic Communication, Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation samt Kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier. Institutionen erbjuder även fristående kurser.

I den aktuella tjänsten ingår undervisning om kriskommunikation, strategisk kommunikation, sociala medier, forskningsmetoder och handledning och examination av självständiga arbeten. Utöver undervisning och handledning på grundläggande nivå, ska innehavaren av tjänsten kunna ta ansvar för utveckling, ledning och administration av kurser. Då vi betonar ett kontinuerligt utvecklingsarbete är intresse för pedagogisk utveckling och förnyelse centralt.

Forskning och kompetensutveckling ingår med minst 20 procent. Den sökande ska kunna fungera som en självständig och aktiv forskare, och det finns förväntningar om att bidra till institutionens gemensamma forskningsmiljö.

Behörighetskrav
Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 §–4 § högskoleförordningen. För behörighet till universitetslektor krävs avlagd doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen i medie-och kommunikationsvetenskap med en tydlig inriktning mot strategisk kommunikation. Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen på avancerad nivå samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Därutöver krävs genomgången pedagogisk högskoleutbildning eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper om minst fem veckor. Det är ett krav att sökande ska kunna undervisa på engelska. Sökande ska kunna uppvisa pedagogisk skicklighet och erfarenhet av undervisning och forskning inom området strategisk kommunikation.

Bedömningsgrund
Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordningen. Vid tillsättningen kommer hänsyn även att tas till de synpunkter om tillsättning av läraranställningar som finns i den för Lunds universitet antagna Strategiska planen samt i Anställningsordningen för lärare vid Lunds universitet.

Vid anställningen beaktas såväl vetenskaplig som pedagogisk erfarenhet och skicklighet inom strategisk kommunikation. Erfarenheter av forskning och undervisning inom kriskommunikation, strategisk kommunikation, sociala medier, samt handledning och examination av självständiga arbeten är meriterande. I denna tjänst är även erfarenheter av praktisk produktion av grafisk design och rörlig bild meriterande.

Institutionen för strategisk kommunikation är en mindre institution där det kollegiala samspelet och den enskildes insats är av stor betydelse. Hänsyn kommer därför att tas till god samarbetsförmåga och initiativkraft samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och bidra till institutionens utbildning, forskning och samverkan.

Villkor
Detta är en visstidsanställning på deltid 80-100%, till och med 2021-06-30.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2214
Kontakt
  • Nils Gustafsson, prefekt , 042-35 65 18
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-06-17
Sista ansökningsdag 2020-07-01

Tillbaka till lediga jobb