Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Vid Avdelningen för klinisk genetik och inom forskargruppen ledd av professor Thoas Fioretos söker vi en biträdande forskare. Forskargruppen har nyligen tilldelats anslag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och som led i detta projekt har forskargruppen möjlighet till förstärkning i sitt arbete som avser funktionella studier av genetiska förändringar i leukemi och identifiering samt karakterisering av nya targets på leukemistamceller. Inom forskargruppen, som består av ett 10-tal personer, arbetar vi bl.a. med integrativa genomiska analyser av leukemiceller för att bättre förstå varför dessa sjukdomar uppstår och för att förbättra diagnostik och uppföljning av patienter som insjuknar i leukemi. De integrativa genetiska analyserna består av helgenomsekvensering, exomsekvensering, RNA-sekvensering och singel-cell sekvensering av leukemiceller och ställer stora krav på kunskaper inom avancerad bioinformatisk och matematisk analys.

Inom forskargruppen värnar vi om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare för arbete inom forskargruppen. Anställningen är tillsvidare på 100% med önskat tillträdesdatum den 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter innefattar avancerade in vitro och in vivo studier av genetiska förändringar i leukemi samt identifiering och funktionell karakterisering av nya targets på leukemistamceller. I arbetet ingår avancerade FACS-analyser, odling av hematopoetiska celler, experimentella in vivo studier, geneditering med CRISPR-Cas9, arbete med rekombinanta antikroppar, samt grundläggande molekylärbiologiska och bioinformatiska analyser (PCR, RNA-sekvensering, R-programmering). Den anställda kommer att arbeta i ett team av forskare med expertkunskaper både inom genomik, bioinformatik och funktionella studier. Även andra förekommande arbetsuppgifter i forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Disputation inom experimentell klinisk genetik, molekylär hematologi eller motsvarande.
  • Postdoktoral utbildning inom experimentell leukemiforskning som resulterat i minst två vetenskapliga originalarbeten.
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med hematopetiska celler in vitro och in vivo.
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med FACS, CRISPR-Cas9, rekombinanta antikroppar, RNA-sekvensering och bioinformatisk analys.
  • Förmågan att både tala och skriva på engelska obehindrat.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, samt att du har erfarenhet av att arbeta i team.


Instruktioner till ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2871
Kontakt
  • Thoas Fioretos, rekryterande chef, +46462224595
  • Tilde Lindgren, personalsamordnare, 046-2220000
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-09-18

Tillbaka till lediga jobb