Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Vid forskargruppen för Diabetes – patofysiologi bedrivs forskning inom experimentell diabetes. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området Diabetes. Gruppen leds av professor Erik Renström och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Clinical Research Centrum (CRC) i Malmö. Här kan du läsa mer om forskargruppens forskning. 

Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. En god arbetsmiljö ser vi som en självklarhet och för oss är det en förutsättning för att fortsatt kunna leverera forskning på hög nivå. 

Vi söker härmed en driven forskningsingenjör för arbete i projekt som avser undersöka funktioner av jonkanaler i pankreas beta-celler. Anställningen, heltid, är en visstidsanställning på 3 månader med önskat tillträdesdatum den 1 oktober juni 2020 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör i forskargruppen kommer dina arbetsuppgifters fokus vara fenotypisk undersökning av villkorlig knock-out möss där dessa jonkanaler inte längre fullt uttrycks med fokus på effekter på insulinsekretion och intracellulära Ca2+ nivåer. Därför föredras hantering av ELISA och elektrofysiologi. Inom ramen för arbetet ingår hantering av cell-kulturer, siRNA-försök, isolering av Langerhanska öar, in vivo försök (IPGTT och/eller OGTT), pancreas perfusion, intracellulära Ca2+ avbildning, expressionsanalys (qPCR), Western Blot och immunfärgning. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. 

Kvalifikationer

För anställningen krävs: 

  • Doktorsexamen 
  • Erfarenhet av funktionella pankreas ex- eller in vivo studier. 
  • Erfarenhet av att utföra elektrofysiologiska studier med hjälp av patchclamp tekniken. 

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har samarbets- och initiativförmåga, noggrannhet och flexibilitet samt vetenskaplig skicklighet inom det aktuella området. 

Meriterande för anställningen är: 

  • Tidigare erfarenhet av forskning på pankreas genom studier av funktion både ex vivo och in vivo är meriterande liksom goda kunskaper om proteinkemiska metoder och cellodling.
  • Stor erfarenhet av att arbeta med specifik djurmodell där en mekanokänsliga jonkanal har slagits ut.
  • God erfarenhet och förmåga till teoretisk och praktisk handledning av medarbetare.
  •  

Instruktioner för ansökan

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt eventuella examensbevis.

 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191001
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2898
Kontakt
  • Erik Renström, +4640391157
  • Sara Tvermoes, +4640391054
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-10-07

Tillbaka till lediga jobb