Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Blekinge Tekniska Högskola, Högskolan i Halmstad, Högskolan Kristianstad, Linnéuniversitetet, Lunds universitet, Malmö universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet har sedan 2018 ett gemensamt Brysselkontor inom Lärosäten Syd- samarbetet. Brysselkontoret är en gemensam resurs för att öka lärosätenas profil på EU-nivå, förbättra bevakningen av och påverkan på EU-policy samt att bygga djupare internationella partnerskap. Ett övergripande mål är att öka lärosätenas deltagande i EU:s ramprogram för forskning och innovation. Brysselkontoret är ett komplement till det stöd för forskning, samverkan och innovation på EU-nivå som finns vid lärosätena och från Bryssel fokuserar vi således på de saker som bäst görs med närvaro i Bryssel.

Brysselkontoret är sedan 2021 bemannat med två EU Policy Officers och vi söker nu en EU Policy Officer. Tjänsten är placerad i Nordic House i Bryssel där Lärosäten Syd delar kontor med Region Skånes Brysselkontor. I samma hus finns även andra svenska regionkontor och forsknings-och innovations intressenter.

Du är anställd vid Lunds universitet, vid sektionen FSI men verkar som en medspelare i alla sju lärosätes EU-arbete, särskilt genom en arbetsgrupp bestående av lärosätenas forskningsstödsfunktioner. I din roll rapporterar du regelbundet till Brysselkontorets styrgrupp, ledningsgrupperna inom Lärosäten Syd och lärosätesledningarna.

Arbetsuppgifter

Löpande bevaka, analysera och informera om EU-finansieringsmöjligheter inom våra forskningsområden, särskilt inom EU:s ramprogram för forskning och innovation.

  • Omvärldsbevakning av EU-policy för forskning, utbildning och innovation, samt strategisk rådgivning och beslutsstöd till Brysselkontorets styrgrupp, samt lärosätenas ledning, planering och forskningsstöd.

Representera Lärosäten Syd och koordinera vårt deltagande i olika Brysselnätverk för forskning, utbildning och regional innovation för att utveckla samarbete med andra lärosäten och aktörer. Utveckla kontakter inom EU:s institutioner med målet att lärosätena därmed ökar sin kapacitet att påverka policyprocesser genom direkta kontakter och engagemang i nätverk. Bidra till att synliggöra och profilera vår forskning och forskare till EU:s institutioner och andra europeiska intressenter. Skapa möjligheter för lärande och erfarenhetsutbyte med andra lärosäten och nätverk. Allmänt bidra till ökad samverkan inom Lärosäten Syd.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom en för anställningen relevant disciplin, samt god kunskap om universitets- och högskolevärlden. För tjänsten krävs god kunskap om EU:s institutioner och policyprocess, och särskilt EU:s ramprogram för forskning och innovation. Det är meriterande med kunskap om övriga EU-program. Meriterande är också erfarenhet av egen forskning eller stöd till forskning, samt erfarenhet av EU-relaterat arbete i Bryssel. Meriterande är kunskap om, eller arbetserfarenhet av, policyområden kopplade till EU:s gröna giv.

Som person är du proaktiv, duktig på att skapa relationer och bygga personliga nätverk. Du trivs med att arbeta serviceorienterat och i en rådgivande funktion. Erfarenhet av samverkan och jobba med nätverksbyggande ser vi som en merit. Eftersom arbetet omfattar täta kontakter (och presentationer) med en mängd olika intressenter krävs god kommunikativ förmåga.

Vidare tycker du om att ta eget ansvar och initiativ, såväl som att arbeta i ett litet team tillsammans med kollegor från olika organisationer. Du tar dig an utmaningar på ett kreativt sätt, är analytisk, och kan prioritera när arbetsbelastningen är hög.

Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift är ett krav. Det är meriterande om du har goda kunskaper i andra europeiska språk.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Det är en tidsbegränsad anställning på 1 år, med möjlighet till förlängning. Anställningen är vid Lunds universitet som svensk myndighet och sedan blir du utlandsstationerad i Belgien. För tjänsten tillämpas det statliga regelverket för utlandstjänstgöring, URA.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2117
Kontakt
  • Björn Fagerström, 046-2221274
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-07
Sista ansökningsdag 2022-06-26

Tillbaka till lediga jobb