Lunds universitet, LTH, Institutionen för maskinvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Tjänsten är placerad vid avdelningen för mekanik, material och komponentdesign (MMK) på Institutionen för maskinvetenskaper, LTH, Lunds universitet. Arbetet kommer att utföras inom forskargruppen för Materialvetenskap (MaTeS) i nära samarbete med avdelningarna för fysikalisk kemi och synkrotronljusfysik på LTH, ESS, KTH och Uppsala universitet samt andra forskningsinstitutioner inom och utanför Sverige. Vi är en internationell forskargrupp med en mångsidig undervisningsportfölj som är populär bland både nationella och internationella studenter samt en stimulerande arbetsmiljö. En väsentlig del av arbetet kommer att ske i nära samarbete med olika intressenter inom Lunds universitet såsom ESS-instrumentteam samt miljö, hälsa och säkerhet, tillverkning, upphandling och anläggningsförvaltning.

Arbetsuppgifter 
Lunds universitet söker kvalificerade kandidater för en ettårig anställning som forskningsingenjör för att stödja ett gemensamt projekt med European Spallation Source ERIC (ESS). Projektet fokuserar på innovativ vetenskap genom användning av polariserade neutrontekniker och att utföra polariserad neutroninstrumenteringsarbete för ESS med flera instrument för avbildning och spridning med särskilt fokus på beamline ODIN och DREAM. Projektet finansieras av Vetenskapsrådet (VR) med in-kind bidrag från KTH, Lunds universitet och Uppsala universitet samt ESS.

Tjänsten innefattar att arbeta med ett tvärvetenskapligt team av forskare, ingenjörer och tekniker och utföra olika instrumenteringsuppgifter som att:

 • producera de faktiska konceptuella och detaljerade tekniska designerna tillsammans med relevant dokumentation baserad på krav från olika intressenter;
 • tillhandahålla tillverkningstillsyn, monteringsledning och godkännandetester på plats;
 • tillhandahålla tekniskt och administrativt stöd under systemtestning, integration och driftsättning, delta och utföra relevanta granskningar/validering;
 • bidra till underhåll av interna laboratorieinstrument, utveckling av nya experimentella metoder och mättekniker;
 • bidra till forskning och undervisning på grund- och forskarnivå vid MMK avdelningen.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • för tjänsten relevant kandidatexamen eller högre inom teknik eller naturvetenskap.
 • erfarenhet av datorstöddkonstruktion med kommersiella CAD-system.
 • erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö och grundläggande underhåll av mekanisk utrustning med elektroniska komponenter.
 • goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Meriterande för anställningen är:

 • dokumenterad erfarenhet av att lösa tekniska problem;
 • kunskaper om tekniska koder och standarder;
 • säkra arbetsmetoder och erfarenhet av att utbilda nya användare;
 • kunskaper om programmering och dataanalys;
 • kunskaper om neutronpolarisation och polariserad 3He-teknik;
 • erfarenhet av metallografisk provberedning och mekanisk provning samt olika materialkategorier;
 • kunskaper i svenska.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka upp inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Övrigt
Det är en visstidsanställning på heltid under ett år med start 04.2023 eller efter överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan ska skrivas på engelska och inkomma via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/325
Kontakt
 • Dmytro Orlov, 046-2229095,dmytro.orlov@lth.lu.se
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb