Lunds universitet, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
På avdelningen för diagnostisk radiologi, bedrivs forskning relaterat till klinisk bilddiagnostik. LUCI (Lund University breast Cancer Imaging) är en tvärvetenskaplig forskargrupp som bedriver forskning som huvudsakligen inriktar sig på innovativa kliniska avbildningsmetoder inom bröstcancerdiagnostik med ett särskilt fokus på screening och artificiell intelligens. Avdelningen, samt LUCI, leds av prof. Sophia Zackrisson och består av såväl forskare som teknisk personal. Mer information finns här.

Intensiva forskningsinsatser görs idag för att ge plats åt individualiserad bröstcancerscreening. Vår grupp har skapat en stor bilddatabas med kopplad register- och klinisk information om bröstcancerfall och som i ett nästa skede planeras att samköras med tumörgenomisk information. I syfte att stärka gruppens translationella fokus söker vi nu en skicklig, ambitiös och motiverad postdoktor för arbete med riskprediktionsmodeller för bröstcancer. Tjänsten är placerad på Skånes universitetssjukhus (SUS) i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss. 

Arbetsuppgifter
Målet med detta projekt är att utveckla bildbaserade riskprediktionsmodeller för bröstcancer för framtida individualiserad screening. I rollen som postdoktoral forskare kommer du att ansvara för ansökningar om datauttag och projektplanering samt genomförande för att matcha tumörgenomisk data. Databearbetning och statistisk analys sker i samarbete med personal i forskargruppen samt statistiker.

I arbetet ingår även att delta i forskargruppens dagliga arbete, insamling av patientdata, att hjälpa till med handledningen av doktorander och studenter, samt arbeta med att producera material till forskningspublikationer. Andra uppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. 

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

Övriga kvalifikationer
Andra krav för anställningen är: 

 • Avlagd doktorsexamen (under de tre senaste åren) inom biomedicin, experimentell onkologi eller bioteknologi
 • Erfarenhet av analys och datautvinning för att identifiera trender och producera meningsfulla datavisualiseringar
 • Färdigheter i SPSS eller annat statistikprogram
 • Erfarenhet av att skriva och kommunicera vetenskapligt
 • Dokumenterad muntlig och skriftlig kunskap i engelska
 • God förmåga att vara drivande och arbeta självständigt 
 • God förmåga att samarbeta med andra och vara en produktiv del av ett team
 • God kommunikationsförmåga och social kompetens

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av forskning inom bröstcancer, både prekliniskt och kliniskt
 • Erfarenhet av epidemiologiska metoder
 • Erfarenhet av att handleda/undervisa studenter
 • Erfarenhet av att samarbeta med internationella samarbetspartners

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Instruktioner för ansökan
Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/805
Kontakt
 • Sophia Zackrisson, +4640338797
 • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb