Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

På ämnet engelska möter du ett trettiotal medarbetare i varierande åldrar från olika delar av världen som arbetar med engelsk språkvetenskap, engelsk litteraturvetenskap, engelsk språkfärdighet, akademiskt skrivande, lärarutbildning i engelska och engelska för särskilda ändamål. Vi är en mycket aktiv avdelning inom både forskning och pedagogisk utveckling, och vi är måna om att alla ska trivas på arbetsplatsen och ha de resurser som krävs för att kunna göra ett bra arbete.

 Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I anställningen ingår undervisning (70%), forskning/kompetensutveckling (20%) och övrig tid (10 %).

Den som söker denna tjänst kan normalt förväntas ha doktorerat i engelska, men sökande med doktorsexamen i närliggande ämnen, goda kunskaper och färdigheter i engelska och erfarenhet av att undervisa på engelska är också välkomna att söka.     

Undervisning på följande kurser/delkurser/moment ingår:

Kurs                                                                                                

ENGA04 Fonetik och uttal, (50 klocktimmar)                                                                 
ENGA22 Språkvetenskaplig analys, syntax, (55 klocktimmar)
ÄEND11 Grammatik & ordkunskap, (150 klocktimmar)
ÄEND11 Fonetik och muntlig språkfärdighet, (120 klocktimmar)
ÄEND11 Ämnesdidaktik I (SLA), (120 klocktimmar) 

Kvalifikationer

Som bedömningsgrund gäller allmänt graden av sådan vetenskaplig, pedagogisk, administrativ och annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter samt personlig förmåga i övrigt som är av betydelse för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

För anställning som universitetslektor gäller särskilt god nationell och internationell nivå som forskare, god pedagogisk förmåga inklusive god förmåga att utveckla och leda pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder.

Krav för anställningen är:

  • avlagd doktorsexamen samt har annan kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämne och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen,
  • visad pedagogisk skicklighet samt
  • genomgången högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

    För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning övervägas om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering.

Meriterande för anställningen är:

Meriterande för anställningen är avlagd examen i ett för arbetsuppgifterna relevant ämne, samt tidigare undervisning på kurser och moment med samma eller liknande innehåll. Särskilt meriterande är avlagd doktorsexamen i engelska med språkvetenskaplig inriktning eller närliggande ämne. Meriterande är även dokumenterat god samarbetsförmåga.

Övrigt  

Anställningen är ett vikariat på 80% med startdatum den 16 augusti 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med den 16 januari 2024. För information om anställningen kontakta sektionsföreståndare Fabian Beijer, Fabian Beijer | Språk- och litteraturcentrum (lu.se) eller studierektor Lene Nordrum, Lene Nordrum | Språk- och litteraturcentrum (lu.se)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Intresseanmälan ska kompletteras med en enkel meritförteckning (utan bilagor), eventuell publikationsförteckning samt eventuell förteckning över undervisade kurser. Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner ska anges.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-16 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1816
Kontakt
  • Fabian Beijer, sektionsföreståndare, https://www.sol.lu.se/person/FabianBeijer
  • Lene Nordrum, studierektor, https://www.sol.lu.se/person/LeneNordrum
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb