Lunds universitet, LTH, Fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningen vid avdelningen för atomfysik handlar om olika tillämpningar av optik och lasrar, till exempel atom- och molekylfysik med ultrakorta ljuspulser, högintensiv laser - plasmafysik, kvantinformation och biofotonik. Avdelningen driver en högeffektlaseranläggning, med flera avancerade femtosekundlasersystem. Avdelningen är en del av en stor tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom Lunds universitet, Lunds lasercentrum, LLC. Avdelningen är också starkt involverad i grundutbildningen, särskilt inom fotonikprogrammet. Vid högeffektlaseranläggningen, bedrivs forskning om generering och tillämpning av extremt korta ljuspulser, s.k. attosekundpulser, med våglängder inom det extrema ultravioletta spektralområdet. Forskningen sträcker sig från ultrasnabb laserteknologi och icke-linjär optik till studier av elektrondynamik i atomer, molekyler samt mer komplexa system med hjälp av attosekundpulser.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss. Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med arbete och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en amanuens kan avse undervisning, medverkan i forskning eller administration.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:

  • Programmera ett datainsamlingskort
  • Små projekt in ett laserlaboratorium, deltagande i experimentell verksamhet.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer
Krav för anställningen:

  • antagen till avancerad nivå inom teknisk fysik
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • erfarenhet av programmering

Meriterande för anställningen är:

  • kunskaper inom laser-materia växelverkan och atomfysik

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-10-01, eller enligt överenskommelse, till och med 2023-12-31 med en  omfattning på 15%.   Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-09-20
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2781
Kontakt
  • Anne L'Huillier, rekryterande chef, 046-2227661
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb