Centrum för miljö- och klimatvetenskap vid Lunds universitet.

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC) tillhör den naturvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet och skall bidra till en hållbar utveckling genom att vara en världsledande och nyskapande aktör för forskning, utbildning och samverkan inom miljö- och klimatområdet. Här bedrivs grundutbildning, forskarutbildning, forskning och samverkan inom en rad olika områden relaterade till miljö, klimat och hållbar utveckling. Vår verksamhet är tvärvetenskaplig, vilket genomsyrar såväl utbildning, forskning och inom administrationen. CEC har ett hundratal anställda och omfattande samarbeten med forskare vid andra institutioner och fakulteter.

CEC:s administration leds av en administrativ chef och består av personalgrupp på drygt 25 personer som arbetar med exempelvis ekonomi, kommunikation, utbildnings- och forskningsadministration. Gruppen präglas av en positiv anda och välkomnande stämning där vi tillsammans löser de administrativa utmaningar som en tvärvetenskaplig verksamhet i akademisk miljö ställs inför.

CEC står inför stora organisatoriska förändringar i samband med en eventuell sammanslagning med andra institutioner samt samlokalisering. Vi söker nu en administrativ chef som kan leda gruppen framåt i kommande utmaningar. Läs mer om processen här.

Arbetsuppgifter
Som administrativ chef vid CEC leder, samordnar och utvecklar du det administrativa arbetet inom centrumet samt är chef för den administrativa personalen. Du är ansvarig för att säkerställa och utveckla administrativa processer inom hela organisationen vilket exempelvis omfattar forskning, utbildning, samverkan, ekonomi och HR. I samråd med föreståndaren ansvarar du för centrumets planering på ledningsnivå, där du tar ett aktivt deltagande i det strategiska arbetet. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till föreståndaren för CEC.

Arbetsuppgifterna omfattar exempelvis:

 • Personalansvar för den administrativa personalen
 • Planering och uppföljning av verksamhetsområdet administration.
 • Samordna, hitta synergier och utveckla CEC:s samlade administration och CEC som helhet
 • Övergripande personalplanering
 • Lokal- och kontorsplanering
 • Arbetsmiljöfrågor och deltagande i HMS-kommittén
 • Delta i relevanta LU-interna och externa nätverk

Arbetet innebär samverkan på alla nivåer och inom en rad olika nätverk inom Lunds universitet där du förväntas delta aktivt. Då CEC är värd eller koordinerar ett flertal initiativ inom miljö- och klimatforskningen (BECC, MERGE, LU LAND, Hållbarhetsforum) är det viktigt att du har en tydlig förståelse för verksamhetens komplexitet utöver den ordinära linjeorganisationen vid en institution.

Krav
Den sökande ska ha

 • Relevant akademisk examen och relevant arbetslivserfarenhet
 • Minst två års erfarenhet av ledarskap inom universitets- och högskolevärlden
 • Erfarenhet av personalansvar samt arbetsmiljöarbete
 • Erfarenhet av omställningsarbete och att leda verksamheter i förändring
 • God förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Förmåga att arbeta med strategiska frågor
 • Erfarenhet av samverkan kring tvärvetenskaplig forskning och utbildning

Meriterande

 • Examen från en forskarutbildning
 • Erfarenhet av samverkan kring tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom hållbarhetssektorn

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper, där vi ser att kandidaten har ett strukturerat arbetssätt med fokus på kvalité och service. Du är en kommunikativ, initiativtagande och självständig person som är lyhörd för hela verksamhetens behov. Då du kommer arbeta i nära kontakt men många personer i olika positioner ställer vi stora krav på en god samarbetsförmåga samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom organisationen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Villkor
Tillsvidareanställning på heltid med önskat startdatum snarast möjligt enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Kontaktpersoner:

Per Persson, föreståndare: per.persson@cec.lu.se
Helena Skönvall, HR-partner: helena.skonvall@science.lu.se

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt/ Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2857
Kontakt
 • Helena Skönvall, HR-partner, 046-2223139
 • Per Persson, Föreståndare CEC, +46462221796
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb