Lunds universitet, Fak M, , Inst. för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Centrum för Translationell Genomik (CTG; https://www.ctg.lu.se/) är en prioriterad forskningsinfrastruktur vid Medicinska Fakulteten, Lunds Universitet, som även ingår i den nationella Clinical Genomics-plattformen vid SciLifeLab (https://www.scilifelab.se). Clinical Genomics-plattformen erbjuder avancerad genomik-baserad forskningsservice (t.ex. inom singelcell-sekvensering) för translationella och kliniska forskare över hela Sverige, samt bidrar till snabb translation av nya forskningsfynd till klinisk nytta genom ett nära samarbete med hälso- och sjukvården. Enheten är lokaliserad till BMC D14 i Lund och består för närvarande av ett multidisciplinärt team på 14 personer.

Vi söker nu en mycket driven och teamorienterad forskningsingenjör som är intresserad av att erbjuda genomikbaserade forskningsservice i den absoluta frontlinjen. Som arbetsplats värnar vi om en positiv arbetsmiljö med respekt och hänsyn i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balansmellan arbete och fritid.Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att bli en del av ett engagerat och erfaret laboratorie-team bestående av 6 personer, inom vilket du kommer att erbjuda avancerad forskningsservice baserat på den nya generationens sekvenserings-teknologi (NGS). CTG:s service inkluderar både genomiska och transkriptomiska analysmetoder, inte minst inom singelcellsekvensering vilket är ett särskilt fokusområde inom verksamheten (se webbplats för ytterligare information).

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar:

 • Projektplanering och genomförande av standardprotokoll inom CTG:s serviceutbud (t.ex. WGS, WES och RNA-seq), baserat på sekvensering på Illumina-plattformen (t.ex. på NextSeq 2000 och NovaSeq X plus).
 • Framtagande av projektspecifika kostnadsberäkningar för serviceprojekt, baserade på standardiserade mallar
 • Kundrådgivning och kontakt i samband med serviceprojekt
 • deltagande i laboratorieutveckling av nya metoder
 • dokumentation och effektivisering av arbetsflöden i laboratoriet, t.ex. skriva protokoll för nya metoder och delta i kontinuerlig förbättring och automatisering av befintliga metoder
 • Utförande av rutinunderhåll av laboratorieutrustning.
 • olika administrativa uppgifter, t.ex. beställa reagenser och laboratorietillbehör

Kravprofil
• Adekvat universitetsexamen, t.ex. kandidatexamen som biomedicinsk analytiker eller magisterexamen i molekylärbiologi, biomedicin eller motsvarande
• Minst 2 års dokumenterad praktisk erfarenhet av molekylärbiologi (t.ex. extraktion av DNA/RNA, PCR-baserade metoder, Sanger-sekvensering och/eller NGS)
• Mycket god förståelse för och/eller tidigare praktisk erfarenhet av att förbereda NGS-bibliotek
• Mycket god förståelse för och/eller tidigare praktisk erfarenhet av Illumina-baserad sekvensering
• Utmärkt förmåga att snabbt lära sig nya metoder och upprätta nya protokoll
• Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du måste ha en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya metoder och upprätta nya protokoll. Du måste också ha utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna utföra ditt arbete självständigt och med hög kvalitet samtidigt som du levererar inom fastställda tidsamar. Slutligen måste du ha utmärkt planerings-, organisations- och prioriteringsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

• Doktorsexamen inom ett relevant område (t.ex. genomik eller genetik)
• Minst 2 års praktisk erfarenhet av metoder baserade på NGS (biblioteksberedning och/eller sekvensering)
• Erfarenhet av att arbeta med vätskehanteringssystem för automatisering av laboratorieprotokoll.
• Erfarenhet av singelcell-sekvensering eller spatiell transkriptomik (t.ex. baserade på 10x Genomics-plattformen)
• Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad (vikariat) på heltid, 9 månader. Provanställning kan komma att bli aktuell.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad avanställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning avtidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior avexamensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240601 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1626
Kontakt
 • Markus Heidenblad, +46462220425
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb