Lunds universitet, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för Immunteknologi bedriver forskning inom livsvetenskaperna såsom immunologi, onkologi, och hyperkänslighet/allergi. De moderna lokalerna är belägna på Medicon Village där akademisk forskning bedrivs sida vid sida med privata företag och aktörer från sjukvårdssektorn. En rad viktiga infrastrukturer finns tillgängliga här, bland annat speciallaboratorier för spatial omik, masspektrometri, flödescytometri och antikroppsframställning, samt NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden). Tillämpningen av avancerade tekniker för att lösa komplexa biomedicinska utmaningar har bidragit till att institutionen ligger i framkant i flera forskningsområden och ett flertal spin-off bolag är också verksamma på Medicon Village. Du kommer vara del av en forskningsgrupp som är dedikerad till utveckling av precisionsmedicin inom onkologi, vilket bygger på translationell forskning på molekylära och cellulära processer i cancer

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Du kommer vara del av en forskningsgrupp som fokuserar på spatial tumörbiologi. Vi kartlägger interaktioner mellan tumör och immunceller för att förstå immunsvar i tumörer och hur immunsystemet kan stimuleras för ett bättre behandlingssvar. Vi jobbar i multidisciplinära, translationella projekt för att utveckla verktyg för precisionsmedicin. Du kommer ha särskilt ansvar för att ta fram prediktionsmodeller för äggstockscancer. Arbetet innefattar analys av vävnadsbilder från multiplex immunfluorescence, grafbaserad bildanalys och utveckling av artificiella neurala nätverk. Du kommer även att jobba med analys av spatial transkriptomikdata. Dokumentation av kod och arbetsflöden, sammanställning av data, samt kommunikation av resultat till den egna gruppen och samarbetspartners är viktiga delar i arbetet.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Masterutbildning i bioinformatik
 • Omfattande erfarenhet av bioinformatik och sammanställning av relaterad dokumentation
 • Praktisk erfarenhet av djupinlärningsmetoder
 • Praktisk erfarenhet av jobb i Python och Git
 • Erfarenhet av bildanalys
 • Mycket goda kunskaper i skriftlig och muntlig engelska
 • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga

Meriterande för anställningen är:

 • Praktisk erfarenhet av arbete i Qupath
 • Praktisk erfarenhet av storskalig protein och/eller RNA-data
 • Erfarenhet av att jobba i beräkningsklustermiljö
 • Erfarenhet av dataanalys av patientmaterial
 • Kunskap inom tumör- och/eller immunmarkörer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, med avseende på exempelvis god samarbetsförmåga, driv och självständighet.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under 11 månader på 100 % med startdatum den 1 september  2024 eller enligt överenskommelse.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1629
Kontakt
 • Anna Sandström Gertsson
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb