Lunds universitet,Humaniora och teologi,Institutionen för kulturvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för kulturvetenskaper vid Lunds universitet är en ämnesmässigt mångfacetterad miljö för forskning och högre utbildning, med ett nittiotal anställda och ca 1700 studenter årligen. Vid institutionen finns ett flertal forskningsområden och utbildningar på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå, fördelade på nio avdelningar och två centrumbildningar.

Anställningen är placerad vid Avdelningen för musikvetenskap och intermediala studier som är en del av Institutionen för kulturvetenskaper. Ämnet intermediala studier drivs av ett lärar- och forskarlag med olika ämnesmässiga kunskaper och kompetenser med såväl historiska som samtida konst och populärkultur i fokus.

I ämnet intermediala studier ges utbildning på grundnivå, upp till och med kandidatkurs (sammanlagt tre terminer) och två kortare fristående kurser (7,5 hp vardera) om reklam och intermedialitet. Inom ämnet bedrivs också forskning inom olika områden med förankring i både samtid och olika historiska perioder, exempelvis litteratur, musik, allkonstverk, audiovisuella medier, digitala kulturer och retorik.

Avdelningens medarbetare samarbetar med flera andra ämnen inom och utom institutionen, såsom etnologi, konsthistoria, musikvetenskap och digitala kulturer. I intermediala studier samarbetar också lärarna och forskarna med flera nationella och internationella intermedialt orienterade nätverk för forskning.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss  | Lunds universitet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att särskilt ha ansvar för undervisning på kurser i kulturvetenskap (Att kommunicera och skriva om kultur) och intermediala studier (1–90 hp), både på engelska och svenska, samt delta i forskning och forskningsrelaterad verksamhet, såväl på avdelningen för intermediala studier som i passande verksamheter på övriga institutionen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

Doktorsexamen med inriktning mot intermediala studier (eller motsvarande).

Dokumenterad forskning om intermediala företeelser.

Erfarenhet av undervisning inom intermediala studier i högre utbildning.

Kunskaper i svenska/danska/norska och engelska från anställningens första dag.

Meriterande för anställningen är:

Undervisning i intermedialitesrelaterade kurser/utbildningar på universitetsnivå.

Undervisning och/eller forskning om reklam som intermedialt fenomen.

Nationella och internationella kontakter/nätverk inom intermedialt relaterad forskning och utbildning.

Förmåga att arbeta såväl effektivt självständigt som i olika samarbeten.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under fem månader på 80 procent med startdatum den 15 augusti 2024 (eller enligt överenskommelse) löpande till och med 15 januari 2024.
Eventuella intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund under våren 2023.

Kontaktpersoner: Thomas Olsson, thomas.olsson@kultur.lu.se, Mikael Askander, mikael.askander@kultur.lu.se, Gabriella Nilsson, gabriella.nilsson@kultur.lu.se

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1788
Kontakt
  • Gabriella Nilsson/prefekt, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda
  • Thomas Olsson/avdelningsansvarig, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb