Lunds universitet, LTH, Institutionen för biomedicinsk teknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Industriell elektroteknik är inriktat på teknik och system för elektrisk och elektromekanisk energiomvandling. Ämnet är av naturen tvärvetenskapligt med starka inslag av elektromagnetism, kraftelektronik och elektronik, materialteknik, elmaskinkonstruktion, reglerteknik, liksom realtidssystem, industriell automation och elektrisk mätteknik.

Ämnet kopplar till industriell automation där forskningsproblem på en mer övergripande systemnivå ingår. Forskningen inom industriell elektroteknik är ofta inspirerad av industriella problem.

IEA har ca 40 medarbetare varav ca 20 stycken doktorander. Vi bedriver såväl omfattande grundutbildning som industriellt tillämpad forskning. Forskningen är uppdelad på fyra stycken forskargrupper med nära samarbete. 

Arbetsuppgifter

IEA söker en forskare till IEA’s forskargrupp inom Industriell Elektroteknik. 

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • utveckling av en modellbyggnadsmetod för elektrifiering av effekt och energikrävande system såsom jordbruk, gruvdrift, vägbyggen mm. Modellerna skall användas för analys och syntes av system av fordon, lokal generering, lokal lagring och laddlösningar som tillsammans skapar förutsättningar för en kommersiellt konkurrenskraftig drift. Arbetet utförs genom att bygga förståelse för de arbetsprocesser som karakteriserar tillämpningarna och söka gemensamma nämnare som grund för en modellbyggnad. 
 • undervisning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå 
 • kursutveckling.
 • handledning av examensarbetare.
 • att bistå med att söka extern forskningsfinansiering.
 • samverkan med näringsliv och samhälle.
 • administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan ingår.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen. 

Krav för anställningen är:

 • avlagd doktorsexamen inom ämnet för anställningen, t ex elektriska drivsystem, laddsystem, elektrifiering, kraftsystem
 • mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

 • vetenskaplig kommunikationsförmåga.
 • erfarenhet av experimentellt arbete inom elektriska drivsystem, laddsystem eller kraftsystem  
   

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, drivkraft och oberoende, och hur den sökandes erfarenheter och färdigheter kompletterar och stärker den pågående forskningen inom avdelningen, och hur de kan bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss. Jobba hos oss

Övrigt

Anställningen tidsbegränsas under perioden 5 juli 2024 till 28 februari 2025 och avser omfattning 100%.  Anställningen är inte en läraranställning och omfattas av Flextidsavtalet för T/A-personal. En forskare som önskar bli universitetslärare kan söka en anställning som biträdande universitetslektor eller universitetslektor i öppen konkurrens. För mer information om anställningsformen forskare se även:  Akademiska befattningar vid Lunds universitet

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska innehålla ett intyg på doktorsexamen och bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1791
Kontakt
 • Ulf Jeppsson, +46462229287
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb