Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för arbets- och miljömedicin är en del av Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och bidrar till att identifiera hälsorisker i arbets- och omgivningsmiljön, eliminera dessa risker och förebygga ohälsa. Avdelningen fokuserar på en mängd olika forskningsområden inklusive arbetsmiljön, den omgivande miljön såsom kemikalier, luftföroreningar, buller och metaller under olika tidsfönster i livet för hälsa, planetarisk hälsa och livsstilsfaktorer.

Forskargruppen Genetisk arbets- och miljömedicin är placerad vid Avd. för arbets- och miljömedicin och fokuserar på miljöns roll för hälsan, genom att kombinera genetiska och molekylära ansatser med epidemiologiska och registerbaserade studier. Forskargruppen leds av professor Karin Broberg. Vi är ett 10-tal medlemmar i forskargruppen från olika delar av världen. Forskargruppen finns på Medicon Village i Lund. Läs mer om vår forskning här

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I anställningen ingår koordinering och en mängd olika uppgifter relaterade till projektet GreenMetalWaste. Tjänsten innefattar laborativt arbete, datainmatning, datahantering, analys, samt utarbetande av rapporter samt vetenskapliga artiklar. Andra befintliga uppgifter inom forskargruppen kan också vara relevanta, inklusive men inte begränsat till, deltagande i forskning, dataanalys och presentation av resultat.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Masterexamen i relevant ämne, gärna relaterat till miljövetenskap eller biologi
  • Tidigare erfarenhet av molekylärbiologi och analytisk kemi
  • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska

Meriterande för anställningen är:

  • Kunskaper relaterad till miljöexponering av metaller samt genetisk känslighet
  • Förmåga att skriva akademiska texter

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, drivkraft och självständighet. Anställningen kräver att du kan arbeta självständigt samt förmåga att samarbeta med andra i forskargrupperna.

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning enligt SÄVA tidsbegränsad till 1 år, omfattning 100%, med tillsättning 2024-12-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-12-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/3346
Kontakt
  • Karin Broberg, rekryterande chef, 046-2220000, karin.broberg@med.lu.se
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2220000, emelie.falck@med.lu.se
Publicerat 2024-10-30
Sista ansökningsdag 2024-11-12

Tillbaka till lediga jobb