Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Enheten för Biomedicinsk Service

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Biomedicinsk Service Division (BMSD) är en serviceavdelning inom Biomedicinskt Centrum med närmare 50 anställda och flera enheter i Lund och Malmö. Merparten av de anställda är service- och djurtekniker.

Vi söker nu en driftchef som ska tillhöra enhetens ledningsgrupp och ha en central roll i koordinering, utveckling och effektivisering av driften av verksamheten. Högskoleutbildning och erfarenhet av arbetsledning är ett krav.

Arbetsuppgifter

Det är en bred tjänst där du både kommer att arbeta med strategiska frågor inom ledningsgruppen men även med löpande personalplanering inklusive administration av vårt tidredovisningssystem. I din roll samordnar du enhetens personal, och att i detta sammanhang bidra till strukturerade rutiner och arbetssätt. Du ger kontinuerligt driftledarna stöd i effektivisering och utveckling av personal- och arbetsrutiner. 

 • Som en del av ledningsgruppen ingår planering, ledning och fördelning av enhetens övergripande arbete samt ansvar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. 
 • Du är drivande i vårt systematiska arbetsmiljöarbete
 • I arbetet ingår att förbereda, administrera och handlägga personalärenden som till exempel: anställningar, semesterplanering, tjänstledigheter; rehabilitering, rekrytering, arbetsmiljö; utgöra ett stöd vid driftledares genomförande av utvecklingssamtal; uppdatering av arbetsbeskrivningar; förbereder allmän kommunikation och information i form av nyhetsbrev till forskare.

Du rapporterar till chefen för BMSD och har också ett nära samarbete med Personalsamordnaren vid Medicinska fakultetens kansli.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och som har en lämplig akademisk utbildning eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete med personalfrågor och arbetsledning. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projektledning och arbetsmiljöfrågor. Det är likaså meriterande om du har kännedom om arbete inom forskning- eller djurverksamhet. I den här rollen krävs det att du har integritet, har lätt för att skapa goda relationer samt kan fatta beslut. Du har god förmåga att kommunicera och förmedla information skriftligen och muntligen, både på svenska och på engelska. Du är självklart en ordningsam administratör som kan arbeta självständigt, samtidigt som du är flexibel och villig att hitta lösningar. Vi värdesätter egenskaper såsom social kompetens, flexibilitet och stresstålighet.

Önskvärda personliga egenskaper:

 • handlingskraftig och tydlig men ändå prestigelös
 • målinriktad med driv och engagemang
 • ser möjligheter och hittar lösningar
 • kan få medarbetare att känna sig delaktiga
 • upprätthåller en hög arbetsmoral och arbetsetik genom att vara ett föredöme

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/143
Kontakt
 • Caroline Bäck, +46462224133
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-01-22
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Terug naar vacatures