Avdelningen för uppdragsutbildning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Externa relationer och Avdelningen för internationalisering arbetar med att skapa förutsättningar i verksamheten för internationalisering av studenter och anställda. I uppdraget ligger även att kommunicera universitetets utbildningsutbud och möjligheter såväl nationellt som internationellt.

Lund University Commissioned Education (LUCE) är Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning. LUCE arbetar med att utveckla, sälja, stödja och kvalitetssäkra utbildningar från Lunds universitet som riktar sig mot yrkesverksamma. Vi arbetar utåtriktat mot alla typer av företag, myndigheter och organisationer, både i Sverige och internationellt, som vill kompetensutveckla sin personal. Genom skräddarsydda utbildningar skapas mötesplatser mellan akademi och samhälle där kursdeltagare och forskare kan utbyta erfarenheter. Utbildningarna är ett sätt för lärare och forskare att nå ut med sin forskning och kompetens i samhället och samtidigt en bra möjlighet för universitetet att fånga upp omvärldens behov. 

Ett viktigt område inom uppdragsutbildning för Lunds universitet är fortbildning av lärare och kompetensutveckling av yrkesverksamma inom skolområdet. LUCE arbetar för att stärka Lunds universitet profil inom skolområdet. Sedan några år arbetar Lunds universitet också aktivt med Skolverket med utbildningar för lärare i arbetet med nyanlända elever, samt behörighetsgivande kurser inom svenska som andraspråk inom Lärarlyftet.Nu söker vi en projektadministratör inom skolområdet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en administratör som tycker om att utveckla administrativa processer och arbetssätt. Du ser värdet i god administration.

Du kommer att arbeta med projektadministration av nationella uppdragsutbildningar mot yrkesverksamma i skolan. Detta inkluderar både utbildningar på distans samt utbildningar med fysiska träffar. Dina arbetsuppgifter inkluderar att administrera anmälningssystem samt registrera deltagare i olika universitetssystem exempelvis Ladok. Du kommer även att arbeta med utskick av kursintyg, skapa studentkonton, administrera olika utvärderingsenkäter samt administrera universitetets olika lärplattformar såsom Luvit och Canvas.

Dina arbetsuppgifter inkluderar även deltagarhantering, det vill säga kommunikation (mail och telefon) med potentiella och antagna deltagare, möta upp deltagare vid kursstart, svara på frågor och informera om praktiska aspekter av uppdragsutbildningsinsatser. Då du som administratör ibland är den första som deltagarna har kontakt med så krävs att en är serviceinriktad och kan kommunicera på ett trevligt, tydligt och pedagogiskt sätt. Du behöver även ha en god social kompetens för att kunna möta deltagarna på kursträffar.

Kvalifikationer

Krav:

Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Kunna flytande svenska och engelska i tal och skrift samt gärna kunskaper i andra språk.

Mycket god datorvana och behärska Officepaketet.

Vana vid att administrera kurser och utbildningar.

Vara flexibel, serviceinriktad, ha god organisationsförmåga och sinne för detaljer samt kunna jobba i många olika team och projekt parallellt.

Önskemål:

Kunna utföra enklare uppgifter i In Design samt ha förståelse och erfarenhet av kommunikation.

Arbetat med distansutbildningar och ha förståelse och intresse för att arbeta med lärplattformar samt olika tekniska verktyg för anmälan, leverans, genomförande och uppföljning av kurser.

Erfarenhet och förståelse för LU:s administrativa system, t.ex. Sunet Survey, Ladok, Luvit, Canvas


Anställningen avser tiden snarast --2019-05-31.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1191
Kontakt
  • Susanne Norrman, +46462220755
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-30
Sista ansökningsdag 2018-06-19

Terug naar vacatures