Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Bibliotek och IKT

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Medicinska fakultetens Biblioteks- och IKT- enheten är en fakultetsövergripande stödfunktion för fakultetens forskare, forskarstuderande, medarbetare och studenter. Vi strävar efter att tillförsäkra alla medarbetare och studerande med god informationsförsörjning och erbjuda stimulerande och flexibla miljöer för utbildning, forskning samt tillhandahålla kostnadseffektiva, säkra och välfungerande stöd för informations- och kommunikationsteknologi.

Kravprofil
Vi söker nu en webbutvecklare inom Biblioteks- och IKT-enheten. Den vi söker ska arbeta i Team Infrastruktur. Team Infrastruktur har uppdrag att upprätthålla och vidareutveckla den tekniska infrastrukturen som behövs för att medarbetare och studenter oberoende av tid och plats kunna nå de resurser de behöver och är berättigade till för sitt arbete, samt att erbjuda medarbetare tillgång till applikationer och verktyg som möjliggör kostnadseffektivt och rationellt arbete.

Arbetsuppgifter
Som webbutvecklare kommer du att arbeta med att skapa lösningar med webbutveckling för medicinska fakulteten. En stor del av arbetsuppgiften är att tillgängliggöra information från backend till brukare på ett överskådligt sätt. Vår backend idag består framförallt av AD, LDAP, MySQL.

Du kommer att:
-Skapa kopplingar mellan datakällor och applikationer 
-Skapa script för att från externa datakällor förse våra katalogtjänster med data
-Tillsammans med systemadministratörer planera nya samt konsolidera befintliga databaser samt dokumentera miljön.

Då vi är en liten organisation kan du behöva förstärka den verksamhetsnära användarsupporten vid behov.

Kvalifikationer
Den som vi söker ska ha utbildning som systemutvecklare eller motsvarande, ha tidigare erfarenhet av webbutveckling och objektorienterad programmering samt kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Sökande ska ha goda kunskaper i:
Katalogtjänster LDAP, PHP,  SQL, MySQL, JavaScript, CSS, Ajax samt HTML, databasmodellering

 Erfarenheter av/kunskaper i följande är meriterande
-
Djupare kunskaper i Mac och Linux -Erfarenhet av användarnära stöd/utveckling

Kompetenser
Vår verksamhet bedrivs i ökad samverkan med andra aktörer. Vi har en kreativ och stimulerande arbetsmiljö och hoppas att du kan bidra till att vi når de mål som verksamheten satt upp. Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp och därför sätter vi stort värde på den sökandes sociala kompetenser, god kommunikations- och organisationsförmåga, vana vid lagarbete och god samarbetsförmåga. Som person bör du vara serviceinriktad och kreativ. En fördel är att du har en problemlösande analytisk förmåga, tänker strategiskt samt har ett brett perspektiv på frågor. Du är stabil, tar initiativ och är självgående. Du har en positiv inställning till ditt arbete och har lätt för att ta till dig verksamhetens mål och arbeta mot dem.

Övrigt
Du kommer att ha din placering i Lund på BMC och ha ett nära samarbete med alla på kontoret. Resor förekommer då fakulteten har verksamhet i hela länet.

Provanställning ka komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1673
Kontakt
  • Colm Doyle, +46462220292
  • Martin Zedig, +46462228609
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-29
Sista ansökningsdag 2018-06-19

Terug naar vacatures