Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Arbetsuppgifter

Studier i epigenetik med syftet att identifiera genombreda breda metyleringsprofiler från trabekulärt ben från proximal femur uppsamlad vid operation. Ytterligare studier på befolkningsnivå som jämför metyleringsprofiler från ben och blod och från unga och äldre individer planeras. Dessa analyser är beräkningsintensiva och kräver expertis vid hantering av stora data.

Genuttryck / RNA-analyser: Dessa studier använder RNA extraherat från osteoporotiskt trabekulärt humant ben samplet under höftbytesoperation. Efter omvandling till cDNA kommer djup sekventering att utföras. Resultaten kommer att jämföras med i silicoanalys med offentliga data som alstras från andra vävnader också från leukocyter isolerade från samma patienter. Som tidigare är detta beräkningsintensiva förfaranden.

GWAS genotypdata finns i våra kohorter och dataanalyser som identifierar genetiska varianter som bidrar till bentäthet och frakturrelaterade fenotyper och åldringsrelaterade fenotyper är högt prioriterade. Detta kräver förtrogenhet med stora datamängder.

Kvalifikationer

Doktorsgrad är ett krav. Sökanden ska ha en stark bakgrund när det gäller metoder och analys av stora data, biostatistik, data mining, mönsterigenkänning och nätverksanalyser. Dessa färdigheter kommer att vara ovärderliga för genuttryck och metyleringsprofilering och identifiering av potentiellt funktionella varianter för prioritering.

Erfarenheter i analys av stora dataset, samarbete med etablerade nätverk inom bioinformatikområdet, både lokalt, nationellt och internationellt, är en extra fördel, vilket är aktuell kunskap om de specifika aspekterna på benforskning.


Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1925
Kontakt
  • Kristina Åkesson, +4640332370
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-06-01
Sista ansökningsdag 2018-06-14

Terug naar vacatures